Emerson objasnio kako ga je Barcelona otjerala, a u klubu je bio samo 40 dana

Prodali ga u Tottenham

Emerson objasnio kako ga je Barcelona otjerala, a u klubu je bio samo 40 dana

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Emerson Royal ovog ljeta stigao je iz Betisa u Barcelonu, ali samo dva mjeseca kasnije katalonski klub ga je prodao u Tottenham.

Emerson je početkom ljeta došao u Barcelonu kao pojačanje na poziciji desnog beka i odigrao je tri utakmice na početku sezone, ali posljednji dan prelaznog roka Barcelona ga je prodala.

Katalonci su dobili ponudu Tottenhama od 30 miliona eura i odlučili su je prihvatiti iako niko nije očekivao da će se Brazilac tako kratko zadržati u klubu.

Emerson je na kraju prešao u Tottenham, ali u razgovoru za Marcu priznao je da ga je pogodilo što ga je Barcelona prodala tako brzo.

"San mi je bio da igram za Barcelonu jer sam kao dijete volio da gledam ovaj klub zbog Ronaldinha, a kasnije su došli Messi, Alves i Neymar. Dani Alves mi je bio idol i nadam sam se da mogu u ovom klubu da budem uspješan kao on, ali šta je tu je", počeo je Emerson i nastavio.

"Mislio sam da klub želi da ostanem jer sam još u nedjelju igrao u prvom sastavu protiv Getafea. Naredni dan sam došao na trening i vidio šta se dešava. Tottenham je poslao ponudu i klub je htio da je prihvati. Nije mi bilo ništa jasno jer nisam znao šta se dešava".

"Kasnije su me tog dana pozvali da dođem na razgovor i rekli mi da me žele prodati. Rekli su da klub finansijski nije u dobroj situaciji i da je ovo težak period i da me žele prodati. Govorio sam da želim da ostanem ovdje jer je to klub gdje želim igrati, ali sam shvatio da to nije moguće. Govorili su mi da moram ići i bukvalno me otjerali iz kluba".

"Povrijedili su me na način na koji su sve uradili. Mogli su to uraditi na totalno drugačiji i bolji način da to urade. Kada sma došao mislio sam da nema šanse da me prodaju, a oni su već tada znali šta žele da urade. Jedva da sam bio tu 40 dana".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Hvala navijačima koji mi šalju poruke podrške i koji su željeli da ostanem. Htio sam dati najviše što mogu za ovaj klub, ali eto drugi nisu tako dozvolili. Sada sam totalno fokusiran na Tottenham i želim uspjeti u ovom klubu. Pokazali su koliko me žele, a sada je na meni da to opravdam".

Barcelona je od prodaje Emersona inkasirala 31 milion eura, a 50% od tog transfera pripalo je Betisu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Barcelona je od prodaje Emersona inkasirala 31 milion eura, a 50% od tog transfera pripalo je Betisu. Ovo nema veze sa istinom. Barca je platila 20% Betisu od prodaje
3 0
Kiss
Hebe lud zbunjenog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi