West Ham predstavio pojačanje iz Chelseaja

Emerson potpisao

West Ham predstavio pojačanje iz Chelseaja

Edmir Škorić

Emerson Palmieri napustio je Chelsea i prešao je u redove gradskog rivala Wes Hama.

Italijanski reprezentativac osvajao je Ligu prvaka i Evorpsku ligu tokom svog boravka na Stamford Bridgeu, ali u nedostatku veće minutaže, odlučio je da se preseli u drugi dio Londona.

28-godišnjak je potpisao dugoročni ugovor s Hammersima koji će ga zadržati na londonskom stadionu do ljeta 2026., s opcijom produžetka još jednu godinu.

Emerson postaje sedmo ljetno pojačanje Davida Moyesa.

Rođen je u Brazilu, ali se preselio u italijanski nogomet 2014., dobio je italijansko državljanstvo i tri godine kasnije promijenio međunarodnu vjernost. Odigrao je 27 utakmica i bio je član pobjedničke ekipe Italije na Euru 2020.

"Jako sam sretan što sam ovdje i što sam stigao", rekao je Emerson, koji će nositi dres s brojem 33 u West Hamu.

"Veliki je to izazov za mene, velika je ekipa, tako da sam jako sretan što sam ovdje i spreman sam. Osobno, od prvog dana kada sam stigao ovdje u Englesku, uvijek sam gledao velike klubove i uvijek sam gledao velike utakmice, i znao sam povijest West Hama".

Potražite više informacija na temu Premier league:

David Moyes jako je sretan što je u njegovu ekipu došao Emerson.

"Vrlo nam je drago poželjeti dobrodošlicu Emersonu u West Ham United", rekao je Moyes. "On je iskusan igrač s dobrim pedigreom, koji posljednjih godina bilježi velike uspjehe na klupskoj i međunarodnoj razini", dodao je stručnjak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi