Ne želi da ostaje u Chelseaju: Ziyech na pragu neočekivanog transfera

Vraća se u bivši klub?

Ne želi da ostaje u Chelseaju: Ziyech na pragu neočekivanog transfera

Endin Čaušević

Marokanski fudbaler Hakim Ziyech će gotovo sigurno napustiti Chelsea do kraja prelaznog roka.

Ovaj 29-godišnjak na Stamford Bridge stigao je na ljeto 2020. godine iz Ajaxa za 40 miliona eura, ali nije uspio baš da opravda očekivanja u dresu londonskog kluba.

Ziyech se ne nalazi baš u prvom planu trenera Thomasa Tuchela zbog čega se sve više špekuliše o tome da će Marokanac ovog ljeta sigurno napustiti Stamford Bridge.

Na početku sezone na tri meča Ziyech je odigrao svega 26 minuta u jučerašnjem porazu od Leedsa što je najbolji pokazatelj da se ove sezone neće previše naigrati.

Zbog toga je Marokanac odlučan da napusti Chelsea do kraja prelaznog roka. Povezivao se s nekoliko evropskih klubova i mnogi su vjerovali da ide u Milan, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Engleski mediji prenose da je Ziyech na pragu iznenađujućeg transfera i da će se prema svemu sudeći Marokanac vratiti u Ajax.

Oglasi

Ajax će najvjerovatnije prodati Antonyja u Manchester United za čak 100 miliona eura, a dio tog novca će uložiti u povratak Ziyecha kojeg će prema svemu sudeći uspjeti dovesti za svega 20 miliona eura.

Pregovori su navodno itekako napredovali sinoć nakon što je Ziyech dao zeleno svjetlo za povratak u klub iz Amsterdama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uslovi ugovora nisu problem i Ziyech je već pristao na ono što mu je Ajax ponudio, ali transfer zavisi jedino od prelaska Antonyja u United. Ukoliko Brazilac u narednim danima potpiše za Crvene đavole onda je gotovo sigurno da se Ziyech vraća u Ajax.

Međutim, ukoliko Antonyjev transfer ne bude realizovan do kraja prelaznog roka onda će Ziyech najvjerovatnije ostat u Chelseaju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Bog te kažnjava jer si ocrnio čistog i poštenog Vahu. Nadam se da će ti se reprezentacija prosuti na SPu što se s Vahom ne bi desilo.
12 1
ViniJr
Previše je belaja oko ovog igrača da bi ostvario veliku karijeru.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi