Emery kreće Wengerovim stopama: Sprema se "invazija" Francuza na Emirates

Stvara se novi Arsenal

Emery kreće Wengerovim stopama: Sprema se "invazija" Francuza na Emirates

Unai Emery je dobio otkaz na klupi PSG-a nakon evropskih neuspjeha, ali španski stručnjak nije dugo čekao na novi angažman pošto je ubrzo nakon napuštanja Parka prinčeva zamijenio Arsenea Wengera na mjestu glavnog stratega Arsenala.

Wengerova era u Arsenalu je tako završena, a čini se da je Emery sada krenuo u "reorganizaciju" ekipe Topnika. Naime, različiti evropski mediji već špekulišu o pojačanjima koja bi Emery volio vidjeti na Emiratesu, a izgleda da se radi mahom o francuskim igračima.

Čini se da je i Emery poput svog prethodnika na klupi Arsenala veliki ljubitelj francuskih fudbalera, a danas su engleski mediji prenijeli da je njegova prva želja Francuz koji brani boje Bayerna, Corentin Tolisso.

Navodno Emery želi Tolissoa na Emiratesu vidjeti po svaku cijenu, pa su Topnici za ovaj transfer spremili blizu 70 miliona eura.

Međutim, tu nije kraj "francuskim željama" Unaija Emeryja. Naime, sada španski Sport prenosi da je skaut Arsenala Sven Mislintat kontaktirao Barcelonu kako bi se "raspitao" o Ousmaneu Dembeleu, skupocjenom mladom talentu koji se i nije naigrao na Nou Campu od dolaska iz Dortmunda.

Navodno je Mislintat već nekoliko puta kontaktirao i samog Demebela, ali će nastavak priče oko potencijalnog transfera sačekati kraj Mundijala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba istaći i da su se pojavile priče da je i Jurgen Klopp krenuo u "lov" na Dembelea, ali sve ove informacije su i dalje samo na bazi špekulacija.

Još jedan Francuz koji bi mogao obući dres Arsenala ovog ljeta je i Steven N'Zonzi, fudbaler Seville koji se i ranije povezivao sa Topnicima. Sada Estadio Deportivo prenosi da će N'Zonzi napustiti Sevillu ukoliko bude aktivirana njegova otkupna klauzula u iznosu od 40 miliona eura, te da navodno Arsenal pomno prati ovog korpulentnog veznjaka i da je u "pol poziciji" za njegov potencijalni transfer.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bane Smajović
Od ove priče nema ništa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi