Emery ne može biti pametan: Arsenalu u subotu nedostaju čak osmorica
Arsenal poslije dva poraza (jedan u Premier ligi, drugi u Liga kupu) "mora" da pobijedi Burnley na Emiratesu, ali takvi mečevi znaju da budu nekad i najteži za favorite

Topnicima fali nekoliko bitnih igrača

Emery ne može biti pametan: Arsenalu u subotu nedostaju čak osmorica

Edmir Škorić

U subotu će Arsenal ugostiti Burnley i naizgled je to dobra prilika da se Topnici vrate na pobjedničke staze.

Arsenal je bio u dobroj seriji, a onda je uslijedio poraz u gostima kod Southamptona 3:2 u Premier ligi, a potom i 0:2 od Tottenhama u Liga kupu u srijedu navečer.

Burnley je u opasnoj zoni, takvi rivali su uvijek nezgodni, ali Arsenal ovaj put, rekli bismo, nema pravo na kiks. Međutim, činjenica je da je ovo jako težak period za Arsenal i Unaija Emeryja.

Ne zato što su se upisala dva poraza i što je Arsenal ispao iz Top 4 u ligi, nego zato što španski stručnjak ima ogromnih problema sa igračkim kadrom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protiv Burnleyja bi Arsenalu moglo faliti čak osam nogometaša. Na listi povrijeđenih su Danny Welbeck, Rob Holding, Konstantinos Mavropanos, Emile Smith Rowe, Hector Bellerin, Škodran Mustafi, dok su upitni i Sead Kolašinac, te Henrikh Mkhitaryan. 

Dakle, evidentno je da najviše problema ima u zadnjoj liniji, ali roster Arsenala je opet širok i sigurno da će Emery pronaći tim koji može da donese ekipi važna tri boda pred praznike.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Haha čuj ne može biti pametan. Kao na pijaci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti