Emery obradovao Brazilce: Neymar na terenu ranije nego što se očekivalo?

Oporavak fudbalera PSG-a teče odlično

Emery obradovao Brazilce: Neymar na terenu ranije nego što se očekivalo?

Sjajni Brazilac Neymar je zadobio frakturu metatarzalne kosti u susretu svog PSG-a i Marseillea proteklog februara. Vijesti o njegovoj povredi su teško pale navijačima Parižana koji su se tada još nadali prolasku u četvrtfinale Lige prvaka u duelu sa Realom.

Zabrinuli su se međutim i Brazilci koji su se počeli pribojavati da bi Karioke na Mundijal u Rusiji mogle otputovati bez najveće uzadnice ili da bi Neymar Svjetsko prvenstvo mogao dočekati potpuno nespreman.

Neymar je operisan u rodnom Brazilu, a pretpostavljalo se da će njegov oporavak biti završen tek 10-ak ili 15 dana pred početak Mundijala, što bi ostavilo veoma malo vremena za uigravanje i povratak u, kakvu-takvu, formu. Ipak, trener PSG-a je danas saopštio vijesti koje bi mogle obradovati sve simpatizere brazilske selekcije.

Naime, Unai Emery je poručio da je Neymar već sada vrlo blizu potpunog oporavka, te da bi se mogao vratiti na teren i prije kraja sezone u francuskoj Ligue 1, dakle prije polovine maja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Neymar je blizu povratka treninzima, ako je suditi prema zadnjim pregledima. Njegov posljednji pregled je prošao veoma dobro... Siguran sam da i on želi što prije zaigrati i čaka da bude u stanju istračati na teren. Možda bude igrao za PSG i prije kraja sezone", poručio je Emery.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi