Emery: Odbio sam Milan i Napoli zbog Lige prvaka
FOTO: EPA

Trener Seville

Emery: Odbio sam Milan i Napoli zbog Lige prvaka

Unai Emery je u razgovoru za italijanske medije istakao da je u proteklom periodu odbio konkretne ponude Milana i Napolija. 

Naime, španski 43-godišnji stručnjak je poslije sjajne sezone u Sevilli dobio ponudu Milana da naslijedi Inzaghija, a ubrzo je uslijedio i poziv od strane predsjednika Napolija. 

"Imao sam šansu da odem u neki drugi klub, ali Sevilla može još da raste. Bilo mi je zadovoljstvo da razgovoram sa predsjednikom Napolija koji je pokazao veliki interes za mene, vratio je Napoli na vrh, želio je da pomognem u razvoju ekipe. Milan me tražio dvije sezone, ali sam se i jednim i drugima zahvalio. Moj prioritet je Liga prvaka, a oni to ne mogu da mi daju", izjavio je Emery. 

Ipak, Sevilla i Milan su ovom prijelaznom roku tijesno sarađivali, razmijenili su po dva nogometaša.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Carlos Bacca u Milanu neće dobiti ono što smo mi mogli da mu damo. Ima šansu da nosi dres uspavanog diva, želi da probudi Milan i bude dio tog preporoda. To je šansa za njega, ali i financijska injekcija za nas. Dobro poznajem i Adila Ramija, nije sjajno igrao u Milanu, ali ovdje može da se vrati na svoj nivo. Ja ga se sjećam kao sjajnog igrača."

Emery je kormilo Seville preuzeo 2013. godine, a tokom dosadašnje trenerske karijere još je vodio Spartak iz Moskve, Valenciju, Almeriju i Lorcu Deportivu. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.