Emery se želi riješiti defanzivca: "Rekao sam mu da ide..."

Ne žele ga ni navijači

Emery se želi riješiti defanzivca: "Rekao sam mu da ide..."

Trener Arsenala Unai Emery javno je poručio Shkodranu Mustafiju kako može napustiti Emirates.

U londonskom klubu je Mustafi od 2016. godine, ali partije koje pruža ne mogu zadovoljiti ni Emeryja, ni navijače koji su nakon posljednje utakmice s Barcelonom tražili od Emeryja da ga se riješi.

Iste namjere ima i sam Emery, javno je priznao kako 27-godišnji defanzivac nije u njegovim planovima, ali još niti jedna ponuda koja je stigla nije bila zadovoljavajuća pa je Mustafi i dalje u klubu.

"Razgovarao sam s njim kada smo završili prošlu sezonu, kao i kada smo počeli pripreme, a i prije dvije nedjelje sam mu rekao da je možda najbolje da ode. Odlučili smo da bude kompetitivniji na svakoj poziciji. Doveli smo nekoliko pojačanja, moramo biti bolji nego prošle sezone, a u takvoj situaciji neki igrači bi manje igrali i mogu da odu", kazao je Emery, pa dodao:

"U ovom trenutku Mustafi je i dalje s nama i ako bude potrebno, igrat će", dodao je trener Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U proteklom periodu Mustafi nije olijevao veliku sigurnost u odbranu Arsenala, nekoliko puta je načinio greške koje su direktno utjecale na rezultat, pa stoga i ne čudi ovakva Emeryjeva odluka.

Kao naredna stanica u njegovoj karijeri se pominje Monaco.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi