Emery u Arsenal dovodi miljenika iz Seville
Sjajni veznjak je pored Seville i Intera igrao još za Valenciju, Atletico Madrid, Newell's Old Boys...

Banega u Londonu

Emery u Arsenal dovodi miljenika iz Seville

Midhat Šljivak

Ekipa Arsenala mogla bi dobiti nekoliko pojačanja na početku 2019. godine.

Menadžer londonskog tima Unai Emery pokušat će u januarskom prelaznom roku dovesti što više kvalitetnih pojačanja, a među njima je i njegov miljenik iz Seville Ever Banega.

Banega je u Sevilli proveo dvije sezone pod vodstvom Emeryja. Španac je veliki fan igre reprezentativca Argentine i uvjeren je kako bi ga njegov nekadašnji tim prodao za 20-ak miliona eura.

Iskusnom veznjaku je ovo drugi boravak u timu iz Andaluzije. Prethodno je dres Seville nosio od 2014. do 2016. godine, da bi zatim ostvario transfer u Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, samo godinu kasnije vratio se u ovaj tim. To se ispostavio kao pravi potez jer Banega igra zaista fantastično i glavni je igrač španskog tima u ovoj sezoni.

Banega je postigao osam golova i upisao je pet asistencija ove sezone...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti