Ramsey stiže u Seriju A, zarađivat će skoro kao Džeko i Pjanić zajedno?
(Foto: EPA) Ramsey je član Arsenala postao davne 2008. godine, ali sada se čini da ovaj veznjak uskoro napušta London...

Velšanin prihvatio poziv Stare dame?

Ramsey stiže u Seriju A, zarađivat će skoro kao Džeko i Pjanić zajedno?

Sve je jasnije da će Aaron Ramsey napustiti Arsenal po isteku svog ugovora sa Topnicima, na ljeto naredne godine.

Iako se špekulisalo da će kao slobodan igrač najvjerovatnije u Inter, sada italijanski mediji donose drugačije informacije.

Naime, nekoliko italijanskih medija (Corriere dello Sport, Tuttosport, Sky Sport Italia...) tvrdi da je Ramsey odlučio prihvatiti ponudu Juventusa i na ljeto 2019. obući crno-bijeli dres.

Za Ramseyjeve usluge je bio zainteresovan i PSG, ali su i Parižani i Inter, navodno, odustali od 27-godišnjeg Velšanina zbog njegovih zahtjeva kada je u pitanju plata.

Međutim, Juventus je upravo obećanjem o ogromnim primanjima uspio "namamiti" Ramseyja.

Tako će Ramsey, ukoliko zaista prihvati ugovor koji mu je Juventus spremio, zarađivati 10 miliona eura godišnje. Stara dame je, naime, odlučila odriješiti kesu za njegova primanja s obzirom da neće potrošiti ništa na sam transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će Aaron Ramsey postati jedan od najplaćenijih igrača u Seriji A, naravno ne uzimajući u obzir Cristiana Ronalda koji su Juventusu zarađuje 31 milion eura godišnje.

Usporedbe radi, Miralem Pjanić nakon potpisivanja novog ugovora sa Juventusom zrađuje oko 6.5 miliona eura godišnje, dok naš Edin Džeko u Romi inkasira 4.5 miliona eura za isti vremenski period.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramiy
Doktor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi