Problemi za Emeryja: Mkhitaryan mora na dužu pauzu
(Foto: EPA) Mkhitaryan je u januaru stigao u Arsenal za nešto više od 30 miliona funti. Ove sezone je odigrao 14 utakmica u Premier ligi, te je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Armenac zadobio povredu

Problemi za Emeryja: Mkhitaryan mora na dužu pauzu

Ekipu Arsenala u predstojećem periodu očekuje nekoliko važnih utakmica (gostovanja Brightonu i Liverpoolu, duel sa Fulhamom...) u okviru engleske Premier lige, a trener Unai Emery je sada naišao na probleme i to zbog povrede Henrikha Mkhitaryana.

Mkhitaryanova posljednja utakmica u dresu Arsenala bila je ona protiv Tottenhama u Carabao kupu prošle sedmice i upravo tada je morao biti zamijenjen na poluvremenu zbog povrede.

Danas je Arsenal potvrdio da je Armenac povrijeđen, te da ga očekuje nešto duža pauza.

Naime, Mkhitaryan je zadobio frakturu metatarzalne kosti desnog stopala i pauzirat će šest sedmica, a u Arsenalu vjeruju da će se treninzima vratiti početkom februara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Ovaj 29-godišnji veznjak je u Arsenal stigao u januaru iz Manchester Uniteda, ali ni u dresu Topnika nije pružao partije poput onih iz vremena kada je bio član Borussije Dortmund, iako je imao svijetlih trenutaka na Emiratesu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi