Otkriven "doktorski" potez Emeryja koji je bio razlog pobjede protiv Manchester Uniteda

Još jednom pokazao da je sjajan trener

Otkriven "doktorski" potez Emeryja koji je bio razlog pobjede protiv Manchester Uniteda

Esmer Oštraković

Aston Villa je proteklog vikenda ostvarila pobjedu protiv Manchester Uniteda, a to je bila utakmcia u kojoj je na klupi ovog kluba debitovao Unai Emery.

Nekoliko dana nakon utakmice, otkriveno je da je Emery imao poseban plan za pobjedu protiv Manchester Uniteda, a sve je otkrio napadač Aston Ville, Ollie Watkins.

Stvar je bila u tome da je promjenio jednu stvar koju su dosadašnji treneri radili, a to je otkrivanje sastava prije utakmice.

Bivši trener Arsenala ostvario je pobjedu sa svojim novim klubom protiv Manchester Uniteda, a konačan rezultat bio je 3:1.

Španac je promjenio i taktiku, te formaciju u 4-2-2-2 koju igrači Aston Ville nikada nisu koristili, ali su se sjajno snašli i pobijedili rivala.

Watkins je priznao da su svi tapkali u mraku do posljednjeg trenutka.

"Ne, niko nije imao pojma ko će igrati. Svi smo samo nagađali, ali bilo nam je zabavno čekati do posljednjeg trenutka", rekao je Watkins, te je dodao:

"Saznali smo na posljednjem sastanku pred utakmicu, par sati prije početka same utakmice. Dosadašnji treneri su radili drugačije, te nam je ovo novitet", rekao je Watkins.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watkins je rekao da je i sam stil igre koji igraju kod Emeryja dosta drugačiji od onog kojeg su igrali dok je trener bio Gerrard.

"Prije je bilo mnogo dugih lopti na mene i Dannyja Ingsa i borili smo se sa štoperima. Gubili smo mnogo energije u tome. Sada kada lopta dođe do nas, pravimo više dodavanja i lakše nam je. Odgovara nam nova formacija u kojoj igramo", završio je Watkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi