Taktika za slobodnjak zbunila sve na stadionu, počeli im se smijati, a onda šou!

Sjajan gol Emila Forsberga

Taktika za slobodnjak zbunila sve na stadionu, počeli im se smijati, a onda šou!

Endin Čaušević

Darmstadt i Liepzig igraju trenutno utakmicu osmog gola njemačke Bundeslige, a prvo poluvrijeme obilježio je pogodak Emila Forsberga iz slobodnjaka.

Leipzig nije mogao bolje otvoriti današnju utakmicu na gostovanju kod Darmstadta jer je gostujući tim već u prvoj minuti uspio da povede sa 1:0.

Gosti su odigrali odličnu akciju kada je Henrichs ubacio u kazneni prostor, a tu se najbolje snašao Openda koji je pogodio za vodstvo Leipziga od 1:0.

Do drugog gola Leipzig je stigao u 24. minuti, a tada je Forsberg stupio na scenu jer je odlično pogodio iz slobodnjaka.

Igrači Leipziga zbunili su domaće svojom taktikom za slobodne udarce jer su dvojica igrača "prevarila" domaća svojim zaletima, ali su na kraju preskočili loptu nakon čega je Forsberg odlično pogodio za 2:0.

Ova taktika igrača Leipziga očito je zbunila i golmana Darmstadta koji je veoma loše reagovao nakon što je Forsberg šutirao u njegov ugao, ali lopta je uspjela nekako da završi u mreži.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1715728835583369616[/twitter]

Darmstadt je uspio da se rezultatski vrati u meč kada je Kempe u 31. minuti iz penala smanjio na 1:2, te je sigurno da će domaći tim u nastavku meča dati maksimum da dođe do poravnanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi