Kandidat za predsjednika najavljuje smanjenje plate Messiju: Pogledat ću ga u oči i reći ću mu...
Foto - EPA

Rousaud sasvim iskren

Kandidat za predsjednika najavljuje smanjenje plate Messiju: Pogledat ću ga u oči i reći ću mu...

M. Šljivak

Kandidat za novog predsjednika Barcelone Emili Rousaud ponovo je govorio o prvoj zvijezdi tima Lionelu Messiju.

Argentinac je na kraju sezone slobodan igrač i može birati gdje će da ode. Dok većina drugih kandidata najavljuje kako će učiniti sve da Messi ostane, pa ću mu ponovo ponuditi ogromne cifre, Rousaud ima nešto drugačije planove.

Naravno, želja je da Leo ostane u klubu i ima džokera u rukavu za takav scenarij. To je njegova desna ruka Josep Maria Minghella.

"Imamo prednost što se toga tiče. Josep Maria Minghella je u našem timu, a taj čovjek ga je doveo u Barcelonu kao dječaka", rekao je Rousaud, ali je najavio da Messi od njega ne bi dobio ogroman novac za novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pogledat ću Lea u oči i reći ću mu: "Tvoja plata je previsoka, klub te ne može plaćati". Što se tiče kluba i projekta, krenut ćemo sa mladom ekipom u budućnost. Messi nije želio otići iz kluba zbog novca već što nije vidio nikakav projekat pred sobom", rekao je Rousaud.

Vidjet ćemo šta će se dešavati sa Leom u narednom periodu i kakvu će odluku donijeti i čeka nas sigurno još jedno vruće ljeto kada je on u pitanju. Njegova plata u Barceloni je oko 30 miliona eura kada se odbiju porezi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
pogledaaće i on tebe i reći adio
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi