Koemanovi planovi za večeras ne uključuju Pjanića?

Gostovanje Huesci

Koemanovi planovi za večeras ne uključuju Pjanića?

E. Škorić

Barcelona večeras u gostima kod Huesce od 21 sat igra svoj prvi meč u 2021. godini.

Nakon neočekivanog kiksa protiv Eibara krajem prošle godine, Barcelona večeras jednostavno mora da pobijedi i da se vrati u gornji dio tabele. Barcelona je upisala samo sedam pobjeda na 15 ligaških utakmica i tek dvije u gostima, pa se večeras s dosta opreza ide na gostovanje kod posljednjeplasirane momčadi lige.

Najvažnije je treneru Ronaldu Koemanu da su se vratili Lionel Messi i Jordi Alba, koji su propustili spomenuti duel s Eibarom. Teško je pogoditi koji sastav će večeras Koeman izvesti, ali nema sumnje da će na golu biti Ter Stegen, a na bekovskim pozicijama Dest i Alba. Araujo i Lenglet se očekuju kao štoperi, pošto nema Umtitija.

Katalonski Sport smatra da će u formaciji 4-3-3 žrtva biti Miralem Pjanić i da će u veznom redu zaigrati iskusni Sergio Busquets, koji će biti nešto defanzivniji u odnosu na Frenkiea de Jonga i Pedrija, koji će ipak imati veće ovlasti u kreiranju napada i igri prema golu Huesce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trio u napadu činit će Messi, Ousmane Dembele i Danac Martin Braithwaite. Naravno, spomenuti sastav nije potvrđen i lako može doći do promjena, no po svim prilikama Pjanić će šansu čekati sa klupe. 



Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Tvrdoglavi žutokljunac
3 0
Krosteutegurovic
Ništa novo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi