Emiliano Insua potpisao za LA Galaxy

Napustio Stuttgart

Emiliano Insua potpisao za LA Galaxy

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Emiliano Insua svojevremeno je važio za jednog od najperspektivnijih lijevih bekova na svijetu, ali nije ostvario ono što se od njega očekivalo.

Insua je ponikao u dresu Boce Juniors, a početkom 2007. godine potpisao je za Liverpool što je sve iznenadilo. Međutim, Insua se nije baš naigrao na Anfieldu, te je nakon toga otišao u Galatasaray.

Argentinac je najzapaženiji bio dok je igrao u Atletico Madridu, no povrede su ga zaustavile da ostvari još bolju karijeru. Iz Atletico Madrida je na ljeto 2015. godine otišao u Stuttgart u kojem je igrao i prvi dio sezone.

Ipak, Insua je odlučio da napustio njemački klub i potvrđeno je da će karijeru nastaviti u dresu LA Galaxyja. Američki klub je tako doveo novu zvijezdu nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića, ali jasno je da se Insua ne može porediti sa Šveđaninom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi