LA Galaxy Ibrahimovićev odlazak nadoknađuje novom zvijezdom u špicu napada?

Zlatan se vjerovatno vraća u Evropu

LA Galaxy Ibrahimovićev odlazak nadoknađuje novom zvijezdom u špicu napada?

Los Angeles Galaxy je sinoć, po našem vremenu, potvrdio da Zlatan Ibrahimović više neće igrati za ovaj tim, da je saradnja završena.

Tako je Ibrahimović nakon nešto više od godinu i po i 53 gola u dresu Galaxyja završio svoju američku avanturu pošto se vjeruje da je spreman za povratak u Evropu iako mu je punih 38 godina.

Tim iz Los Angelesa, međutim, želi ekspresno pronaći zamjenu za Zlatana Ibrahimovića i opet se cilja na veliko ime.

Naime, italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio tvrdi da Galaxy želi pokušati u januaru dovesti Edinsona Cavanija, napadača PSG-a.

Navodno je već došlo do kontakta između čelnika Galaxyja i iskusnog Urugvajca i razgovori traju.

Ipak, vjeruje se da Cavani već ima dogovor (usmeni) sa drugim MLS timom, novoosnovanim Inter Miamijem, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će Urugvajac pogaziti riječ navodno datu prvom čovjeku kluba Davidu Beckhamu.

Ugovor 32-godišnjeg Edinsona Cavanija sa PSG-om važi do narednog ljeta, ali se već odavno špekuliše da bi on već u januaru mogao napustiti Park prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi