Kontroverzni Martinez se vratio na gol, čovjek visine 165 cm ga je odmah hipnotizirao

Prvak svijeta je u centru pažnje

Kontroverzni Martinez se vratio na gol, čovjek visine 165 cm ga je odmah hipnotizirao

Admin Čaušević

Emiliano Martinez je čovjek o kojem se dosta toga pričalo i pisalo nakon završenog Svjetskog prvenstva u Kataru. Koliko o njegovim vrhunskim odbranama, toliko i o njegovom bezobraznom ponašanju.

Martinez je proglašen najboljim golmanom Mundijala, ali nejgovo bezobrazno ponašanje je u sjenu bacilo veliki uspjeh kojeg je ostvario.

Spominjalo se da će Unai Emery odmah da ga se riješi iz Aston Ville a neki su mu čak predviđali i klupu pogotovo nakon sjajnog izdanja Robina Olsena protiv Tottenhama(0:1).

Argentinski golman se večeras vratio na Villa Park gdje je dočekan sa ovacijama, a prisutnoj publici je pokazao zlatnu rukavicu i medalju.

Aston Villa je dočekala Wolverhamption, a Martinez se našao u startnoj postavi i za njega je početak meča bio katastrofalan.

Oglasi

Martinez je već u 12. minuti morao vaditi loptu iz igre nakon što ga je "hipnotizirao" omaleni Daniel Podence. Gol pogledajte ovdje.

Ofanzivac visok svega 165 cm se odlično snašao, prevario je jedno igrača Ville te šutirao u suprotni ugao, dok je Martinez stajao kao ukopan.

Bio je to 19. gol kojeg je Martinez primio ove sezone, a interesantno da je na 16 susreta Premiershipa samo u četiri navrata uspio sačuvati svoju mrežu.

Odličnom golmanu će kao i većini Argentinaca trebati neko vrijeme da se ponovo adaptiraju na klupski fudbaler je su nakon osvajanja Mundijala ludo slavili danima i noćima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, već se spominje da bi Martinez na ljeto mogao ostvariti transfer u neki veći klub pa će sigurno i njemu biti u interesu da se u nastavku sezone pokaže u što boljem svjetlu.

Treba dodati da je utakmica Villa - Wolves završena 1:1, a deseti bod u posljednjih pet utakmica i proboj u sredinu tabele domaćim je u nastavku svojim golom donio Ings. 

Top Komentari

Adrian
Ispod prosječni golman.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi