Mbappeova reakcija na Martinezov izbor za najboljeg golmana nema cijenu

Mbappeova reakcija na Martinezov izbor za najboljeg golmana nema cijenu

Admin Čaušević

Kontorverzni Emiliano Martinez proglašen je najboljim golmanom po izboru FIFA-e za 2022. godinu, a reakcija Kyliana Mbappea je postala viralna na društvenim mrežama.

Iza Martineza je nevjerovatna godina u kojoj je između ostalog osvojio i titulu prvaka svijeta sa Argentinom. Tokom turnira u Kataru u nekoliko navrata je bio i heroj Gaučasa.

Argentinski čuvar mreže je bio ključni faktora u dvije penal serije. Prvo protiv Nizozemske u četvrtfinalu, a zatim i protiv Francuske u finalu.

Također u posljednjim sekundama finala izveo je fenomenalnu odbranu kada je zaustavio Kolo Muanija. Poslije je na dijelu tijela gdje ga je pogodila lopta prilikom te odbrane napravio i tetovažu.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1630306330710818816[/twitter]

Jasno je da je Martinez bio prvi kandidat za osvajanje nagrade, međutim zbog svog ponašanja iskusni čuvar mreže i nije toliko popularna osoba.

Oglasi

Tokom Mundijala u Kataru imao je niz ispada, najviše je provocirao Kyliana Mbappea prilikom slavlja, vjerovatno zato što mu je Francuz uspio zabiti tri gola tokom igre, a zatim i jedan u penal seriji.

Nakon što je Martinez u Parizu primio nagradu ne čudi zašto su kamere željele i snimiti reakciju Mbappea koji je bio među kandidatima za najboljeg igrača svijeta.

Neki su skloni reći da je Mbappeova reakcija neprocjenjiva i malo je reći da Francuc nije bio previše sretan zbog priznanja uručenog Argentincu.

"Kako da ismijavam Mbappea? Dao mi je četiri gola u finalu. Četiri gola. Možda misli da sam ja njegova igračka. Mnogo poštujem Mbappea", rekao je on.

Ako je vjerovati dešavanjima na ceremoniji dodjele nagrade The Best Martinezove riječi kajanja nisu previše dotakla zvijezdu PSG-a.

S obzirom na Martinezovo ponašanje nakon finala Mundijala te ismijavanja prilikom ceremonije Mbappe se uopšte ne može kriviti zbog ledenog pogleda. 

Nedavno se golman Aston Ville u razgovoru za L'Equipe pokušao opravdati kazavši da je lutku sa Mbappeovim likom držao samo dvije sekunde i odmah je bacio.

Top Komentari

SuperB
Kakvu reakciju?
2 0
zajid08
A reakcije, nigdje veze...Hm, portalski novinari...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi