Odveo Argentinu u polufinale, pa krenuo u obračun s Van Gaalom: "Je*** sam te dva puta"

Emiliano Martinez u centru pažnje

Odveo Argentinu u polufinale, pa krenuo u obračun s Van Gaalom: "Je*** sam te dva puta"

Endin Čaušević

Emiliano Martinez sinoć je bio jedan od junaka u pobjedi Argentine protiv Nizozemske jer je u penal seriji odbranio čak dva udarca protivničkim igračima, a nakon utakmice je u potpunosti izgubio živce i krenuo je u okršaj s pojedinim igračima ove reprezentacije.

Martinez već nekoliko godina brani u fantastičnoj formi u reprezentaciji Argentine, te je prošle godine bio odličan na Copa Americi koju je njegova reprezentacija konačno osvojila.

Istim tempom golman Aston Ville nastavio je i u Kataru i jasno je koliko su motivisani Argentinci da konačno dođu do titule prvaka svijeta i prekinu post koji traje još od 1986. godine i legendarne generacije koju je predvodio Diego Maradona.

Argentina je sinoć odigrala još jednu dobru utakmicu i mora se reći zasluženo prošla u polufinale jer su igrači ovog tima u 120 minuta dosta više pokazali od Nizozemaca koji su razočarali svojim defanzivnim pristupom.

Nakon regularnog dijela meča rezultat je bio 2:2 i nije se mijenjao ni u produžecima i pored nekoliko velikih šansi Argentine. Na kraju putnika u polufinale saznali smo nakon penala, a tu je na scenu stupio upravo Martinez.

Oglasi

Golman Argentine uspio je odbraniti penale Van Dijku i Berghuisu što je bilo na kraju dovoljno Gaučosima da iskoriste i plasiraju se među četiri najbolje ekipe na svijetu.

Na sinoćnjoj utakmici gledali smo velike varnice između igrača ovih timova, a svađa se nastavila i nakon što je utakmica završena i skoro je došlo do fizičkog obračuna u tunelu.

Nakon proslave pobjede u centru pažnje bio je upravo Emi Martinez zbog verbalnog sukoba s jednim članom reprezentacije Nizozemske. On je ljutito prišao klupi Nizozemske kako bi se obračuna s nekim, a kamere su sve to snimile.

"Je*** sam te dva puta, dva puta sam te je*** ku*vo", dobacivao je Martinez nekom od članova reprezentacije Nizozemske, dok ga je trener golmana Gaučosa pokušao smiriti i navodno njegove riječi su bile upućene upravo Van Gaalu što je pokazao drugi ugao kamere.

Oglasi

Martinez je i nakon utakmice imao šta da kaže kada je davao izjavu i poručio je da ga je posebno motivisao za penale Louis van Gaal koji je prije meča tvrdio da Nizozemci imaju prednost ako dođe do penala što se na kraju baš i nije pokazalo tačnim.

"Kada smo došli do penala u glavi mi je bila izjava Van Gaala koji je rekao da oni imaju prednost u penalima. Sada treba da začepi svoja usta", poručio je Martinez, te se osvrnuo i na suđenje Antonija Matheua Lahoza.

"Nadam se da nam taj čovjek više neće suditi na Svjetskom prvenstvu. On je baš beskoristan".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"U polufinalu smo jer imamo ovu strast i ostavljamo srce na terenu u svakoj utakmici. Veoma smo uzbuđeni zbog naredne utakmice kao i cijeli naš narod u Argentini. Ovdje imamo nevjerovatnu podršku i siguran sam da će tako biti i u polufinalu protiv Hrvatske".

Utakmica polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru u kojoj će se sastati Argentina i Hrvatska igrat će se u utorak na Lusail stadionu sa početkom u 20 sati.

Top Komentari

axel42
Pa imaju kamere, sve snimile, nek kazne klošare! Ko ga je on yebo?? Kao prvo Van Gaal bi mu mogao biti otac, kao drugo on bi Van Gaala kao fudbaler trebao da poštuje jer je ovaj čovjek mnogo toga dao fudbalu! Yebo njeg onaj klub koji ga plati skoro pa 100 miliona!! Koja sve klocina danas košta tolike pare??
6 0
K79
koji papak ovaj golman zao mi sto ne ispadose samo zbog njega gurbo pravi
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti