"Leo, dođi u Aston Villu, smanjit ću svoju platu i svaki vikend ćemo roštiljati"

"Nemoralna" ponuda za Messija

"Leo, dođi u Aston Villu, smanjit ću svoju platu i svaki vikend ćemo roštiljati"

E. Ganibegović

Lionel Messi na kraju sezone će vrlo vjerovatno napustiti PSG i postati slobodan igrač nakon isteka ugovora, a sada je dobio "nemoralnu ponudu" iz Birminghama koju, jasno, neće prihvatiti.

Naredne sezone Lionela Messija vrlo vjerovatno ćemo gledati u drugom klubu. Nakon dvije godine će napustiti PSG poslije isteka ugovora.

Za njegove usluge zainteresovana je Barcelona, a ima i unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, tačnije od Al-Hilala.

Teško je očekivati da će napustiti Evropu s obzirom na to koliko toga još može da ponudi, pa je u ovom momentu najrealnija opcija povratak u Barcelonu uprkos finansijskih problemima koje ovaj klub ima.

Dok se čeka rasplet situacije oko toga, njegov saigrač iz reprezentacije i golman Aston Ville, Emiliano Martinez, pozvao ga je da dođe u njegov klub.

U intervjuu za "TyC Sports", Emiliano Martinez istakao je da bi smanji i svoju platu samo kako bi Messi mogao doći u tim iz Birminghama.

Oglasi

"Nakon što je bio u Parizu, doveo bih ga u Villu. Dođi ovamo čovječe, pit ćemo mate i jesti asados cijeli dan, roštilj svaki vikend. Svi prave svoje hamburgere i to je to, dobro se zabavljaju. Smanjujem platu, učinit ćemo sve što treba", kazao je u šaljivom tonu kontroverzni golman.

Ponuda zvuči primamljivo, a ako Messi izabere mate, asados i roštilj ispred povratka u Barcelonu, po prvi put bi vjerovatno igrao u Konferencijskoj ligi.

Aston Villu još jedna utakmica dijeli od povratka u Evropu nakon 13 godina, a najvjerovatnije će igrati u trećem po rangu UEFA-inom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Messija, vratimo se realnijim temama. Naime, Barcelona je spremna da se odrekne čak 12 igrača kako bi uspjela prevazići finansijsku krizu i vratiti ga u svoje redove. 

Naravno, priča do kraja još uvijek nije zatvorena ni s PSG-om, ali šanse da ostanu u glavnom gradu Francuske su skoro pa minimalne, nepostojeće. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti