Kada je odlazio iz bh. nogometa, vjerovatno se nije nadao tronu na Afričkom kupu nacija
Nsue (prvi s desna) na dodjeli priznanja sinoć

Kratko se zadržao u Tuzli, ali ima sjajan CV

Kada je odlazio iz bh. nogometa, vjerovatno se nije nadao tronu na Afričkom kupu nacija

Samir Mlaćo

Sinoć je završen Afrički kup nacija, a titulu su osvojili nogometaši Obale Slonovače.

Sinoć je završen Afrički kup nacija, a titulu su osvojili nogometaši Obale Slonovače.

Bilo je to sjajno finale Nigerije i Obalo Slonovače, a na kraju je završilo 2:1.

Pričat će se dugo o finalnom meču, vidjeli smo preokret i dosta uzbuđenja, a među odabranima na kraju se našao i bivši nogometaš FK Tuzla City Emilio Nsue.

Nsue je briljirao na ovom turniru, te postigao pet pogodaka, što mu je donijelo i priznanje za najboljeg strijelca turnira. Nsue je samo par mjeseci bio član Tuzle City, ali jasno je da se radilo o jednom od najzvučnijih imena u našom klubskom nogometu.

Oglasi

Nsue je odigrao ukupno 10 utakmica u redovima FK Tuzla City. Postigao je dva gola, po jedan u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, iskusni fudbaler je karijeru počeo u Mallorci. Bio je šest godina član ovog kluba, a nastupao je još za Real Sociedad, Middlesbrough, Birmingham, Apoel, Apollon. Igrao je za omladinske selekcije Španije, a zatim odlučio da promijeni reprezentaciju. Izabrao je Ekvatorijalnu Gvineju.

Sa 34 godine nastupa za španskog niželigaša Intercity. U 16 utakmica postigao je sedam pogodaka i dodao jednua sitecniju, a zatim stigao na Afrički kup nacija i vjerovatno se ni sam nije nadao da će biti u centru pažnje.

Kako je napustio Tuzlu City?

Nsue je Tuzlu City napustio u aprilu 2022. godine, a čelnici bh. premijerligaša bili su pomalo i iznenađeni njegovim potezom. Zadržao se samo tri mjeseca i očigledno nije mu se dopalo u "čarima" Premijer lige.

"Kada je dolazio imali smo dogovor da on može da ide ukoliko mu 'ispadne' druga ponuda. On je došao i donio papir da ima ponudu koju ne može odbiti i mi smo to po dogovoru morali ispuniti. Dali smo mu papire, a mi smo u prvenstvu svakako naš cilj ostvarili", otkrio je tada za SportSport.ba predsjednik Tuzle City Almir Husić.

"Po našim informacijama on će put Indije ili nešto slično. Donio je papir, a mi smo ograničili ranije da ta ponuda mora financijski biti tri puta veća od naše. Željeli smo ga ispoštovati, sada mi ništa njemu ne plaćamo, niti će nama neko. Takav smo dogovor imali ako ostane do kraja sezone, a ako ne ode nigdje, da ostane još godinu dana po određenim uslovima koje smo imali. To je načelno prihvatio, ali dobio je sada ponudu.

Nemoćni smo mi tu, on već sutra ide kući.", dodao je tada Husić.

Nsue je bio bez kluba nakon odlaska iz bh. nogometa, da bi u španskog niželigaša stigao na ljeto 2022. godine. U bh. nogometu se očigledno nije snašao, pa je 'izmislio' ponudu i epizodu brzo završio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi