Bivši igrač Tuzla Cityja napravio dar-mar na Afričkom kupu nacija, a sada mu se smije cijeli svijet

Zanimljiva proslava gola

Bivši igrač Tuzla Cityja napravio dar-mar na Afričkom kupu nacija, a sada mu se smije cijeli svijet

Endin Čaušević

Ekvatorijalna Gvineja prije nekoliko dana pobijedila je sa 4:2 selekciju Gvineje Bisau u meču drugog kola grupne faze Afričkog kupa nacija. Meč je obilježio nekadašnji igrač Tuzla Cityja, Emilio Nsue, koji je zabio tri gola, no proslava jednog od pogodaka je i dalje glavna tema fudbalske javnosti.

Emilio Nsue sigurno je među najzvučnijim imenima koja su nastupala u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj 34-godišnjak je nosio dres Tuzla Cityja.

Klub s Tušnja je angažovao Nsuea početkom 2022. godine, ali se reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje zadržao u našoj zemlji tek nekoliko mjeseci i nakon toga odlučio je da se vrati u Španiju gdje je ranije igrao s dosta uspjeha za Mallorcu.

On je trenutno član niželigaša Intercityja, ali da još uvijek ima magiju u nogama Nsue je pokazao na Afričkom kupu nacija koji se trenutno igra.

Nsue je prije dva dana u meču protiv Gvineje Bisau u kojem je Ekvatorijalna Gvineja slavila sa 4:2 uspio da zabije hat-trick i bilo je igrač utakmice.

Oglasi

Ovaj 34-godišnjak i njegovi saigrači našli su se u centru pažnje jer su na meču protiv Gvineje Bisau demonstrirali proslavu gola koja je mnoge nasmijala.

Nsue i saigrači su pripremili posebno slavlje za svoje golove, te su čak i zaplesali, a mnogi su se nasmijali kada su vidjeli šta oni izvode.

Ovaj video pojavio se ubrzo na društvenim mrežama gdje je postao pravi hit. Također, mnogi su poručili da se ovakve stvari mogu vidjeti samo na Afričkom kupu nacija koji nam svaki put donese nešto novo i zanimljivo.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@goatedclips_99/video/7325698721650330912[/tiktok]

Inače, Nsue je u kratkoj epizodi u dresu Tuzla Cityja odigrao deset mečeva i zabio je dva gola, te je i tada pokazao kakav je majstor i šteta što se nije duže zadržao na bh. terenima.

Pored Tuzla Cityja i Mallorce nastupao je u karijeri još za Middlesbrough, Real Sociedad, APOEL, Apollon, Birmingham i Castellon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi