Emilio Nsue je bio heroj nacije, pa ga izbacili iz reprezentacije: "Reagovala je i policija"

Bivši igrač Tuzla Cityja

Emilio Nsue je bio heroj nacije, pa ga izbacili iz reprezentacije: "Reagovala je i policija"

Edmir Škorić

Obala Slonovače osvojila je Afrički kup nacija pošto je u finalu na domaćem terenu savladala Nigeriju, ali takmičenje je obilježio bivši napadač FK Tuzla City Emilio Nsue.

Nsue je postigao pet golova za Ekvatorijalnu Gvineju i bio je najbolji strijelac svog nacionalnog tima. Prije samo nekoliko mjeseci igrao je u Tuzli, stigavši kao velika zvijezda jer je prethodno nastupao za Mallorcu.

U dresu Tuzla Cityja postigao je dva gola, po jedan u Kupu i Premijer ligi, na odigranih 10 utakmica. Osim za Mallorcu, igrao je za Birmingham, Apoel, Apollon, za omladinske selekcije Španije, da bi potom pristao da igra za seniore Ekvatorijalne Gvineje

Iako igra u španskom niželigašu, ovog 34-odišnjaka su pozvali na Afrički kup nacija, a on se odužio s pet pogodaka. No, sada je doživio hladan tuš pošto je izbačen iz reprezentacije zajedno sa Edu Salvadorom.

U saopštenju fudbalskog saveza Ekvatorijalne Gvineje se navodi da su se tokom Afričkog kupa nacija "dogodile vrlo ozbiljne stvari, a intervenisala je čak i policija Obale Slonovače".

Nije poznato o kakvom se neprimjerenom ponašanju radi, ali sigurno da postoji dobar razlog čim su čelnici ove afričke fudbalske selekcije tako odreagovali i svoje ponajbolje igrače izbacili iz tima.

Nsue je bio bez kluba nakon odlaska iz bh. fudbala, da bi u španskog niželigaša stigao na ljeto 2022. godine. U bh. fudbalu se očigledno nije snašao, pa je 'izmislio' ponudu i epizodu brzo završio. Na kraju se skrasio u Španiji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi