Emir Dilaver pravi transfer karijere?

Na izlaznim vratima Dinama

Emir Dilaver pravi transfer karijere?

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Dilaver mogao bi od naredne sezone igrati za Fenerbahče.

Nakon što je Nenad Bjelica raskinuo ugovor s Dinamom, mediji u Hrvatskoj odmah su se raspisali da sa Maksimira odlazi i Dilaver koji mu je bio 'desna ruka' i posebno privržen igrač.

Fudbaler iz Tomislavgrada je zahvaljujući sjajnim igrama došao do vrijednosti od četiri miliona eura, a kako mu ugovor ističe u ljeto 2021. godine, nadolazeći prijelazni rok je šansa za Dinamo da na njemu zaradi pristojan novac.

A potencijalni kupac bi mogao biti, ni manje ni više, nego Fenerbahče. Poznato je kako bi klupu ovog turskog velikana trebao preuzeti upravo Bjelica, a tamošnji FotoMac otkrio je da se Dilaver nalazi na njegovoj listi želja i da bi rado po četvrti put u karijeri sarađivao s njim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz Dinama bi Bjelica i Mislava Oršića kojeg je od praktički zaboravljenog igrača iz Južne Koreje doveo blizu reprezentacije, a na meti su i Dario Melnjak iz Rizespora te Hajdukov kapiten Josip Juranović.

Dilaveru transfer karijere ovisi, dakle, od toga hoće li Bjelica postići dogovor sa Fenerbahčeom. Konkretnih pomaka u pregovorima nema, svaka strana je dala svoje uvjete, sada svi čekaju i nagađaju...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi