"Mi smo najveći klub u državi i uvijek moramo težiti najvećim ciljevima"

Press konferencija FK Sarajevo

"Mi smo najveći klub u državi i uvijek moramo težiti najvećim ciljevima"

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo održao je press konferenciju povodom početka nove sezone. 

Prvo se novinarima obratio novi sportski direktor kluba, Emir Hadžić.

"Nadam se uspješnoj sezoni i novog puta FK Sarajevo. Želim da se zahvalim ljudima na čelu s gospodinom Mirvićem na ukazanom povjerenju. Mogu da kažem da ćemo zajedno s ljudima s kojim radimu u menadžmentu i stručnom štabu dati sve od sebe da napravimo što bolje rezultate i najbolje predstavljamo FK Sarajevo", rekao je za početak pa nastavio:

"Nećemo se osvrtati mnogo na sezonu iza nas. FK Sarajevo svaki put kada ne izbori Evropu možemo reći da je neuspješna sezona. Na samom kraju sezone kada sam došao jedan od glavnih ciljeva je bio da napravimo strategiju i cilj, kako kratkoročni tako i dugoročni. DOšli smo do zaključka da moramo izabrati novog šefa stručnog štaba, da napravimo rekonstrukciju ekipe, znali smo da će to biti jako zahtjevno, ali mislim da do sada, u ovom prvom dijelu koji smo obavili, možemo biti zadovoljni."

"Obavili smo razgovore s dosta kandidata za trenera i na kraju je pala odluka na gospodina Feđu Dudića iz više razloga. Dvije godine uzastopno s FK Velež pravi odlične rezultate, igrao je Evropu, osvojio Kup, izvukao je maksimum već dvije godine iz te ekipe. Zna da radi pod prisitkom. Ono što je nama jako bitno jeste da smo samoodrživi, a glavni recept toga je naša akademija koju moramo da dignemo na viši nivo i dajemo šansu mladim igračima, a Dudić je u Veležu pokazao da zna raditi s mladim igračima i da izvuče maksimum iz njih. Zaista smo sretni da je on dio našeg tima", rekao je Hadžić o novom treneru pa dodao:

"Radimo na dugoročnoj strategiji i zbog toga smo potpisali ugovor na tri godine. Molim sve da imaju strpljenja. Bit će tu dosta turbulentnih trenutaka i utakmica. Pravimo rekonstrukciju ekipe. Na šest igrača ne računamo u ovoj sezoni, četvorici je istekao ugovor, a dvojica su ostvarila inostrane transfere, dakle to je 12 igrača. Do sada smo doveli pet, treba to sve ukomponovati i da to sve na terenu izgleda dobro. Trebat će vremena i stoga vas molim za strpljenje.

"Kao što sam rekao na početku, igrači koji su otišli, kojima smo se zahvalili, zajedno sa upravom kluba na čelu s gospodinom Mirvićem, odlučili smo da idemo dalje i zahvalimo se igračima koji su puno dali za ovaj klub i sigurno nije bio lagan trenutak za nas, ali morali smo to da presječemo. Ovim putem prije svega želim da im se zahvalim na dosadašnjim igrama i svemu što su dali za FK Sarajevo, a pogotovo tu moram da izdvojim Velkoskog, Dupovca i Hebibovića koji su dugi niz godina tu s klubom i koji su osvojili sve što se moglo osvojiti i još jedom im se zahvaljujem u ime kluba i želim im sve najljepše u karijeri i očekujem da ćemo sve riješiti na najbolji mogući način."

"Doveli smo pet ciljanih pojačanja u dogovoru sa stručnim štabom. Zajedno smo analizirali pozicije koje nam trebaju, određivali koga ćemo dovesti i moram da kažem da će u narednom periodu biti još minimalno tri odlaska, a samim tim će se otvoriti prostor da se nekim igračima zahvalimo u budućnosti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo najveći klub u državi, uvijek moramo težiti najvećim ciljevima i pravljenju balansa između rezultata i mladih igrača. Jako nam je bitna akademija i njen razvoj, mislim da tu ima dosta prostora. Samom rekonstrukcijom ekipe ona će izgledati dosta mlađe kako na papiru tako i na terenu. To je jedan od glavnih ciljeva koji moramo da napravimo u predstojećem sezonu."

"Uvijek ćemo se boriti za vrh. Mi smo FK Sarajevo i izlazak u Evropu je neuspjeh s kojim god kadrom budemo igrali. Molim vas opet za strpljenje. Sigurno će nam trebati još minimalno dva prijelazna roka da napravimo ono što želimo".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Usta moja hvalite me
9 11
TMilidza
Vi ste najveća qita u državi prvo s borcem dogovorite prekid lige i uzmete titulu hinjski, a onda se sljedeće godine žalite na suđenje
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi