Emir Spahić i nestvarna priča bivšeg saigrača: Pite, ćevapi, pa na teren! Niko nije smio ništa reći
Emir Spahić bio je dugogodišnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju jeo digrao 94 utakmice (Foto: EPA)

Gojko Kačar otkriva

Emir Spahić i nestvarna priča bivšeg saigrača: Pite, ćevapi, pa na teren! Niko nije smio ništa reći

Midhat Šljivak

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić oduvijek je bio poznat kao veoma žestok momak na terenu, a saigrači ga dobro pamte po svemu što je radio tokom izuzetno bogate karijere u najboljim evropskim ligama.

Emir Spahić godinama je bio bedem reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nosio je i dresove nekoliko evropskih velikana među kojima je i njemački gigant HSV.

Tamo je Spahić sarađivao s nekoliko fudbalera iz bivše Jugoslavije. Među njima je bio i srbijanski fudbaler Gojko Kačar koji je u jednoj YouTube emisiji otkrio zanimljive detalje o druženju sa Spahićem.

Oni su odigrali sezonu 2016/2017 skupa u Hamburgu, a Kačar druženje s njim nikad neće zaboraviti.

"Emir je došao u mojoj posljednjoj godini u Hamburgu i došao je kao klasičan Bad Boy iz Leverkusena jer napravio neki problem s obezbjeđenjem", počeo je priču Kačar i nastavlja:

"Uvijek je bio strog prema svima, osim prema nama 'jugovićima'. Bio je tu Olić, Kostić, Badelj, ja. Mi smo uvijek bili zajedno, prema nama je bio dobar, ali ostatak ekipe nije volio. Odražavalo se to 'roditeljskim packama', ali niko nije smio da ga prijavi treneru".

Oglasi

Kačar je otkrio i nevjerovatnu priču sa Spahićem tokom gostovanja u Kelnu. Odveo ih je na ručak.

" Rekao nam je: 'Nemojte danas ručati, idemo kod mog druga na ručak'. Došli mi tamo, njegovi prijatelji iznijeli pite, ćevape -u bili smo se od jela. Uvečer igramo, ja ga slušam, lijevo, desno, izađi zatvori"...

"Odjednom ga ne čujem. Pitam ga: Gdje si? Kaže on: 'Nemoj ništa da mi govoriš, ćevapi su mi gotovo izašli", govori kroz smijeh Kačar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Emir Spahić nikada nije štedio protivnike na terenu i uvijek je išao žestoko na njih (Foto: EPA)

Emir Spahić je karijeru počeo u zeničkom Čeliku, Preko GOŠK-a iz Dubrovnika došao je do Zagreba, gdje i počinje njegova igračka karijera.

Potom je igrao u Rusiji, a po povratku u elitni fudbal nastupao je za Montpellier, Sevillu, Bayer Leverkusen i HSV. Karijeru je okončao 2017. godine.

Top Komentari

Arnel925
Zbog Spahe ne odosmo na europsko u Parizu protiv Francuske.
5 11
nakopitam
Zbog ovih pijandura i njihovog krkanluka i najglupljeg naroda koji ih dize u zvijezde nismo i nikada necemo biti repspektabilna niti dobra reprezentacija.
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi