Derbi St. Paulija i HSV-a više je od utakmice: Domaći slave Vasilja i društvo

Duel koji uvijek izazove dosta pažnje

Derbi St. Paulija i HSV-a više je od utakmice: Domaći slave Vasilja i društvo

S. Mlaćo
I ove sezone uzbudljivo je u Drugoj Bundesligi, popularnoj Cvajti.

Lidersku poziciju drži Darmstadt, na drugom mjestu je Paderborn, dok je trećeplasirani HSV.

Bodovna razlika između timova je veoma mala, pa je očekivati da će biti neizvjesno do samog kraja, a odigrano je tek 12. Kola.

U kolu iza nas u gradskom derbiju snage su odmjerili St. Pauli i HSV, a ponovo se pokazalo da favorita nema.

St. Pauli je slavio sa čak 3:0 nad ljutim rivalom koji je stigao favorit. Sjajan je na golu St. Paulija bio bh. reprezentativac Nikola Vasilj koji je na kraju i dobio brojne pohvale.

Problemi za HSV nastali su kada je isključen Schonlau, a upravo u toj akciji Vasilj je uposlio jednog od saigrača koji je zaustavljen nepropisno, pa su 'gosti' ostali sa desetoricom.

U listu strijelaca zatim su se upisali Smith, Hartel i Otto, te su je moglo početi slavlje navijača St. Paulija.

GÖNNT EUCH! #DERBYSIEGER 🤎🤍

Posted by FC St. Pauli on Friday, October 14, 2022
Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

St. Pauli je na 12. mjestu te je prekinuo manju negativnu seriju, a ima i ponajbolju odbranu lige s obzirom da je primio tek 17 pogodaka, za što velika zasluge pripadaju i Vasilju.

Regensburg koji sa klupe predvodi bh. trener Mersad Selimbegović je na desetom mjestu sa 15 osvojenih bodova, dok je na mjestu pomoćnika prvog trenera u redovima osmoplasiranog Karslruhera bivši bh. reprezentativac Zlatan Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi