Hrvat ponovo pao na doping testu, prijeti mu kraj karijere u 21. godini!

Hrvat ponovo pao na doping testu, prijeti mu kraj karijere u 21. godini!

E. Škorić

Hrvatski nogometaš Mario Vušković pozitivan je i na drugom testu za doping, objavio je njegov klub HSV.

Njemački nogometni savez u četvrtak je objavio kako je došao rezultat B uzorka koji je poslan na testiranje nakon što je Vušković bio pozitivan na nedozvoljene supstance nakon prvog testiranja na doping.

S obzirom da je i drugi pozitivan, U21 reprezentativac Hrvatske našao se u ozbiljnom problemu i iako mu je tek 21 godina mogao bi čak okončati karijeru.

On je pao sredinom septembra na doping testu nakon što je u uzorku njegovog urina pronađen trag zabranjenog eritropetina, a u pitanju je hormon koji stinulira proizvodnju crvenih krvnih st anica što omogućuje krvi da apsorbira više kisika.

Vušković je tvrdio da ne zna kako se takvo što našlo u njegovom organizimu, ali njemački nogometni savez odmah je pokrenuo istragu, dok mu je sportski sud zabranio privremeno igranje utakmica, dok ga je klub odstranio s treninga do kraja istrage.

Zbog ovog prekršaja Vušković može dobiti i četiri godine zabrane igranja nogometa, a može biti i novčano kažnjen te osuđen na najviše tri godine zatvora.

"DFB je danas obavijestio HSV Fußball AG o rezultatu pozitivnog B-uzorka igrača Marija Vuškovića, koji je napravljen 12. decemra 2022. HSV će sada ispitati i odrediti sljedeće korake u bliskoj saradnji sa svojim igračem i u komunikaciji sa DFB-om", objavio je HSV.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Rođeni Splićanijn je ponikao u Hajduku, igrao za prvi tim bilih, a 2021. godine otišao u HSV, prvo na posudbu, a onda je otkupljen njegov ugovor prošlog ljeta.

U aktuelčnoj sezoni upisao je 18 nastupa, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, no sada je pitanje kada će i hoće li ponovo istrčati na teren.

Top Komentari

antikomunist
Ja bih se kladio da nisu cista posla ni sa reprezentacijom Hrvatske na ovom prvenstvu.Dovoljno je pogledati Juranovica, Sisu, Petkovica i poseno Brozovica.Pogledajte om oci na itakmici, cim malo potrce, izoblici im se lice. Ovako su jedne prilike, mislim da je bio biatlon u pitanju, one Ruse kontrolisali i uhvatili. njih bi trebalo na doping kontrolu
2 4
prvak1905
Kme kme
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi