Iz Australije poručili: Naša reprezentacija neće igrati na Mundijalu ako se to ne riješi!

Novi skandal potresa javnost

Iz Australije poručili: Naša reprezentacija neće igrati na Mundijalu ako se to ne riješi!

E. Čaušević

Reprezentacija Australije mogla bi ostati bez nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta ukoliko čelnici ove države odluče da bojkotuju Mundijal.

Naime, početkom ovog mjeseca u Engleskoj je izvršen pokušaj ubistva nekadašnjeg ruskpg špijuna Sergeja Skripala i njegove 32-godišnja kćerka Julije. Potvrđeno da je napad izvršen nervnim otrovom, a mnogi vjeruju da je Rusija naredila ova ubistva.

Naime, Skripal je nekada bio ruski špijun, ali je onda odlučio da sarađuje sa britanskim MI6 i otkrije mnoga imena ruskih špijuna. Već godinama živi u Velikoj Britaniji, a kada mu je kćerka stigla u posjetu nekoliko dana kasnije pronađeni u kući u besvjesnom stanju.

Brzo su prevezeni u bolnicu i oboje se nalaze u kritičnom stanju. Ovaj skandal bi se mogao odraziti i na fudbalski svijet jer su čelni ljudi Australije poručili da njihov tim neće igrati u Rusiji ako se uskoro ne riješi "špijunski skandal".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Postoje mnoge opasnosti da bi se sve ovo moglo ponoviti, a Svjetsko prvenstvo je velika opasnost za naš tim. Australija neće biti dio Mundijala u Rusiji ukoliko se uskoro ne riješi ovaj skandal. Nadamo se da će i Rusi učestvovati u tome i pomoći da otkrijemo ko je otrovao Skripala i njegovu kćerku", poručila je ministarka vanjskih poslova Australije, Julie Bishop.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi