Emmanuel Adebayor ima novi klub!

Nakon dva mjeseca pauze

Emmanuel Adebayor ima novi klub! · Zvanično

Iskusni Togoanac Emmanuel Adebayor je nakon par mjeseci bez angažmana danas i zvanično postao član svog novog kluba.

35-godišnji napadač je dobio do sada "najegzotičniji" angažman. Naime, on je potpisao ugovor sa paragvajskom Olimpijom.

Inače, klub iz Asunciona je šampion Paragvaja.

Podsjetimo, Adebayor je od početka 2017. do kraja 2019. godine igrao u Turskoj, prvo za Bašakšehir, a potom i za Kayseri. Kayserispor je napustio početkom decembra prošle godine, kada je i postao slobodan igrač.

Adebayor je najveći dio svoje karijere (i najbolje dane) proveo u Engleskoj gdje je nastupao za Arsenal, Manchester Xity, Tottenham i Crystal Palace. Igrao je još i u Francuskoj za Metz i Monaco, te u kratko u Španiji gdje je branio boje Real Madrida.

Najdublji trag je ostavio u Arsenalu i Tottenhamu. Za Topnike je odigrao 142 utakmice i postigao 62 gola, dok je u dresu Tottenhama odigrao 113 utakmica i postigao 42 gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi