Niko ovakav potez nije očekivao: Emmanuel Adebayor odabrao novi tim
Foto - EPA

Stiže u Olimpiju

Niko ovakav potez nije očekivao: Emmanuel Adebayor odabrao novi tim

Midhat Šljivak

Emmanuel Adebayor pronašao je novi klub.

Iskusni 35-godišnji napadač karijeru nastavlja u Paragvaju, gdje će obući dres velikana Olimpije iz Asunciona.

Sudeći prema navodima medija iz ove zemlje Adebayor će se priključiti ovom timu veoma brzo, te će ponovo u vrhu napada zaigrati sa legendom paragvajskog fudbala Roqueom Santa Cruzom (38).

Ovaj duo nekada je zajedno igrao u redovima Manchester Cityja od 2009. do 2012. godine i po svemu sudeći sada će ponovo sarađivati.

Adebayor se u prethodnom prelaznom roku povezivao s mnogobrojnim ekipama. Ipak, na kraju nije potpisao ugovore, a zatim je stigla ponuda Olimpije.

Vidjet ćemo hoće li na kraju zaista završiti u Paragvaju. Olimpia želi pojačati tim zbog učešća u Copa Libertadores, pa je tako već angažovan i reprezentativac Paragvaja Derlis Gonzalez.

Adebayor je u bogatoj karijeri igrao za velike klubove, a pored Cityja nastupao je za Monaco, Tottenham, Arsenal, Real Madrid, Milan, da bi posljednji angažman imao u turskom Kayserisporu.

Top Komentari

19211921
ja mislio ljubljane... ovako nije zanimljivo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi