Emotivan oproštaj Mahreza od Claudija Ranierija

Alžirac iskren do kraja

Emotivan oproštaj Mahreza od Claudija Ranierija

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prije dvije sedmice neočekivano je dobio otkaz na klupi Leicestera.

Ranieri je prošle godine s ovim klubom napravio senzaciju osvajanjem titule prvaka Engleske, a samo devet mjeseci kasnije dobio je otkaz. Igrač Leicestera, Riyad Mahrez, za engleske medije otkrio je da je imao dosta dobar odnos s Ranierijem, te da ga je njegov odlazak dosta iznenadio.

Također, alžirski fudbaler je otkrio šta je prvo pomislio kada je Ranieri trebao da preuzme Leicester. Mahrez je priznao da je italijanski stručnjak najzaslužniji što je on postao jedan najboljih igrača ovog kluba.

"Da budem iskren prvo što sam kada sam čuo da Ranieri dolazi jeste da ćemo sada mnogo više trčati. Kada je došao dao mi je mnogo odgovornosti i rekao mi je da vjeruje u mene. To je bilo ono što mi treba da pokažem koliko mogu. Sjećam se da je pred dvije najvažnije utakmice došao i rekao mi da je sada sve na meni. Niko me nije znao do prošle sezone i trebao mi je trener kao on da mi da potrebno samopouzdanje. Zahvalan sam mu na svemu što mi je pružio", rekao je Mahrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti