Legendarni Cantona oštro prozvao Leicester

"Igrači su im nezahvalna derišta"

Legendarni Cantona oštro prozvao Leicester

Posljednja meta legendarnog Erica Cantone bili su fudbaleri aktuelnog engleskog šampiona Leicestera.

Cantona važi za osobu 'bez dlake na jeziku'. Nakon što je bio izjavio da bi Enrique u potrazi za odmorom trebao preuzeti tim kao Arsenal, ovoga puta se obrušio na Leicester  koji je nedavno dao otkaz Claudiju Ranieriju.

"Djeco, imam jako tužnu bajku za vas. Jednom davno čarobnjak je došao u grad i pretvorio hrpu polutalentiranih igrača u veličanstvene prvake. Čim su se pojavili prvi oblaci, nezahvalna derišta potjerala su čarobnjaka. Izdajice! Leicester je dao otkaz jedinom treneru koji im je osvojio nešto veliko. A sada kad su opet na kraju hranidbenog lanca, potjerali su jadnog Claudija kao da je pas pun buha", kazao je Cantona te nastavio:

"Lisice! Drugoligaški fudbal ili 17. mjesto u prvenstvu - to ste vi. Težite biti veliki! No ne biste znali što je to ni da vas udari u stražnjicu. Imali ste velikana pa ste ga potjerali."

Na Ranierijevo mjesto Leicester je privremeno postavio Craiga Shakesperea. On je u prethodna dva meča ostvario dvije pobjede i poboljšao atmosferu na King Poweru, a u narednom periodu imat će zadatak da zadrži Lisice u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi