Empoli želi brzo nazad u Seriju A: Toskanci doveli napadača Juventusa

Plaćen samo pet miliona eura

Empoli želi brzo nazad u Seriju A: Toskanci doveli napadača Juventusa

E. Škorić
Teme:

Empoli će naredne sezone igrati u Seriji B i pitanje je možemo li ih odmah nakon jedne sezone gledati ponovo u Seriji A.

Empoli se do posljednjih sekundi borio za ostanak u eliti, ali je porazom od Intera ipak ostao bez tog luksuza.

Ubrzo je počelo rasipanje igračkog kadra, oni najbolji odlaze, pa je tako Rade Krunić prešao u Milan za osam miliona eura.

Međutim, Toskanci ne žele da očajavaju, pa su krenuli po pojačanja kako bi napali titulu u Seriji B, te su danas predstavili novo pojačanje i to iz - Juventusa.

Leonardo Mancuso ima 27 godina i bio je član Juventusa, a ovaj napadač je za pet miliona eura došao u Empoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrao je skoro u svim rangovima italijanskog nogometa, ima bogato iskustvo, a zanimljivo da je produkt Milanove akademije.

Prošle sezone je na 35 mečeva u Seriji B kao posuđen igrač za Pescaru postigao 19 golova uz četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi