Rade Krunić se sa dosta emocija oprostio od Empolija

Karijeru nastavlja u Milanu

Rade Krunić se sa dosta emocija oprostio od Empolija

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić jučer je zvanično predstavljen kao novi igrač Milana.

Krunić je potpisao petogodišnji ugovor s Milanom koji je Empoliju isplatio osam miliona eura, a veznjak je nakon sjajne sezone dobio priliku života.

Naravno, svjestan je da ništa ne bi bilo moguće da nije bilo upravo Empolija, koji je ispao u Seriju B, no Fočak se od srca zahvalio svima u klubu i ostavio pomalo emotivnu poruku na Instagramu.

"I ovaj je trenutak stigao. Težak trenutak u kojem moram pozdraviti i zahvaliti se svima za sve što ste mi dali. Došao sam kao dječak, a sad ću te ostaviti kao muškarac. Proveo sam ovdje najbolje trenutke svoje nogometne karijere, ali i neke najgore. Sada ću igrati za moj omiljeni tim, ostvariti svoje snove, ali zasluga je samo VAŠA. Veliko HVALA mojim bivšim saigračima, prijateljima, osoblju, navijačima, svim ljudima koji su u Empoliju. Posebno HVALA navijačima jer ste mene i moje saigače podržali do kraja bez obzira na rezultate, igru, uvijek ste bili uz nas. Mogu ti zahvaliti 1000 puta, ali nikad ne mogu uspoređivati koliko si mi dao. Bit ćeš zauvijek u mom srcu. Hvala za sve", napisao je Krunić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Direktna preporuka za Milan bila je fantastična protekla sezona u kojoj je Krunić postigao pet golova i upisao još šest asistencija, a put do slavnog tima vodio ga je preko Sutjeske, Donjeg Srema, Borca iz Čačka...

"Sanjao sam o ovom klubu, dresu dugo vremena. Uvjeren sam kako mogu ostaviti trag u Milanu. Kada sam posjetio klupske prostorije, kročio na teren San Sira, bio je to poseban osjećaj", bile su prve riječi Krunića po dolasku u novi klub.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi