Novi bahati buntovnik na sceni: Prekida trenera, svađa se saigračima, ne igra i uzima milione...

Radi šta hoće

Novi bahati buntovnik na sceni: Prekida trenera, svađa se saigračima, ne igra i uzima milione...

A. Čaušević

Fudbalski svijet je dobio novog buntovnika, a trener bh. korijena će morati pronaći način da ga obuzda. 

Emre Can je prije nekoliko godina kotirao među boljim veznjacima Evrope, ali zbog svog ponašannja u posljednje vrijeme nalazi se na izlaznim vratima Borussije.

Otkako se priključio Borussiji prije dvije godine Can je odigrao 83 utakmice, a prema izvještajima iz Njemačke Terzić je s njim izgubio strpljenje.

Bild tvrdi da su u Borussiji čvrsto odlučili da odmah prodaju 28-godišnjeg veznjaka, tačnije čim stigne prva prava ponuda.

Nijemac slovi za osobu koja je otvorena po prirodi i jako je samouvjeren, ali izgleda da je izgubio sve kredite kod klupskog rukovodstva.

Navodi se da Can iz treninga u treninig daje lekcije igračima i iritra ih svojim ''savjetima'' i ponašanjem.

Oglasi

Čak je u i u nekoliko navrata prekinuo govore bivšeg trenera Marca Rosea, a isto se dešava i sa Terzićem, pa je jasno da probleme pravi od ranije.

Can, koji zarađuje do 10 miliona eura godišnje, trenutno se bori s povredama nakon što je imao problema s mišićima od početka predsezonskih testiranja.

Povrede su bile normalna pojava za Cana, a veznjak je prošle godine propustio 17 takmičarskih utakmica zbog problema.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog njegove visoke plate, Canu bi moglo biti teško pronaći novi klub ako napusti Dortmund, što bi moglo rezultirati time da veznjak neko vrijeme ostane na hladnom.

Postigao je devet golova za Žuto-crne otkako je potpisao ugovor s Juventusom, prvobitno na posudbi prije nego što je dogovorena naknada od 25 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi