Emre Can zabio gol s pola terena, ali o "sprintu" golmana Bochuma bruji cijeli svijet

Gol o kojem će se pričati

Emre Can zabio gol s pola terena, ali o "sprintu" golmana Bochuma bruji cijeli svijet

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund pobijedili su večeras u gostima Bochum sa 2:1 i plasirali su se u četvrtfinale DFB Pokala. Meč ovih timova obilježio je trenutak iz sudijske nadoknade prvog poluvremena i nevjerovatan gol kojeg je postigao Emre Can.

Jasno je da je ekipa iz Dortmunda bila favorit u ovom meču i sve osim plasmana Borussije u četvrtfinale sigurno da bi bilo veliko iznenađenje.

Iako je Bochum pružio odličan otpor u prvom poluvremenu na kraju su u sudijskoj nadoknadi na najgori način kapitulirali i dopustili da Dortmund povede sa 1:0.

Golman domaće ekipe Manuel Riemann pravi nevjerovatnu grešku jer je istrčao na 25 metara od gola, a zatim očajno izbio loptu pravo do Emrea Cana koji je bio na centru igrališta.

Veznjak Dortmunda se nije mnogo mislio i odmah je šutirao i uspio zabiti gol iako udarac nije bio baš najbolji.

No, ono što je sve nasmijalo jeste sprint golmana Riemanna koji je sve dao od sebe da stigne loptu, no to nije uspio.

Oglasi

Mnogi su se iznenadili kako je golman Bochuma toliko spor jer je izgledalo da će bez problema stići lotpu i spasiti svog gol, ali je išao brzinom puža i na kraju je lopta završila u mreži za vodstvo Dortmunda od 1:0.

Pogodak Cana i sprint golmana Bochuma pogledajte OVDJE.

Ipak, Bochum je uspio u 64. minuti da poravna na 1:1 kada su domaći izborili penal, a siguran s bijele tačke bio je Stoger.

No, slavlje domaćih je trajalo kratko. Dortmund je samo šest minuta kasnije ponovo stigao do prednosti i ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak utakmice.

Bellingham je upisao asistenciju, a pogodak za 2:1 i plasman Dortmunda u četvrtfinale DFB Pokala zabio je Reus.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi