Rak je poznatog napadača doveo do neprepoznatljivosti: "Tijelo mi je uništeno"
Napadač iz Obale Slonovače stigao je kao veliko pojačanje u Dortmund, ali zatim su uslijedili najteži životni trenuci (Foto: Instagram)

Haller se uspješno oporavlja

Rak je poznatog napadača doveo do neprepoznatljivosti: "Tijelo mi je uništeno"

M. Šljivak

Napadač Sebastien Haller (28) proživio je pravu dramu u proteklih nekoliko mjeseci nakon što mu je ljetos otkriven rak testisa, te je fudbaler iz Obale Slonovače hitno podvrgnut liječenju i hemoterapiji zbog koje se njegov izgled potpuno promijenio. Ipak, uspio je pobijediti zloćudnu bolest i vratio se prethodnog vikenda na teren.

Sebastien Haller trebao je biti veliko pojačanje Borussije iz Dortmunda na početku ove sezone. Došao je kao zamjena za Erlinga Haalanda, a zatim je uslijedio šok.

Tokom pregleda ustanovljeno je da 28-godišnji fudbaler ima rak na testisima. Odmah je počeo borbu protiv zloćudne bolesti i na kraju ju je za nekoliko mjeseci pobijedio.

Haller je otkrio šta se dešavalo u njegovom životu prethodnih nekoliko mjeseci, počevši od trenutka kada je saznao za bolest.

"Nazvao sam braće i sestru i rekao im da odu do mame jer je moja tetka u februaru 2020. godine umrla od raka. Znao sam da će teško podnijeti vijest", rekao je Haller i nastavlja priču:

Oglasi

"Morao sam biti mentalno jak i imati vjerne ljude oko sebe. Znao sam da s pozitivnim stavom mogu sve prevazići. Zašto biti uplašen? Ako se nešto mora desiti, desit će se. Nisam imao drugog rješenja nego da vjerujem doktorima".

Svakodnevno je Haller išao na hemoterapiju. Bio je podvrgnut i dvostrukom operativnom zahvatu.

"Hemoterapija mi je uništila tijelo iznutra, a operacija iz vana. Nakon nje izgledaš baš kao bolesna osoba, uvučenih očiju, bez kose, crnih usana. U prvih nekoliko dana zbog katetera u grlu imao sam glas čovjeka koji je ozbiljno prehlađen. Malo sam pričao, nisam imao snage i sve je bilo veoma čudno".

"Nakon bolesti više nisi isti, ne nosiš se isto s problemima. Želiš iskusiti brojne stvari kada prođeš kroz sve ovo. Sada sam dobro, nije mi neugodno pričati o tome. Znam da su ljudi saosjećajni, shvatam ih jer žele pričati sa mnom o tome jer fudbaleri ne dobijaju često rak", rekao je Haller.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajni napadač profesionalnu karijeru je počeo u Auxerreu, igrao je potom za Utrecht, Eintracht i West Ham da bi eksplodirao prelaskom u ekipu Ajaxa.

Odlični nastupi donijeli su mu transfer u Borussiju iz Dortmunda. Trebao je biti veliko pojačanje, debitovao je prije nekoliko dana i vidjet ćemo koliko će moći da pomogne svom timu u nastavku sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Sretno momčino.. zdrave guzice te teško mogu shvatiti.. živ bio kralju !!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi