Demirović strijelac u utakmici koja će se pamtiti godinama
FOTO: EPA

Borussija i Augsburg odigrali poslasticu sezone

Demirović strijelac u utakmici koja će se pamtiti godinama

H. Zilić

Utakmica sezona odigrana je u 16. kolu Bundeslige. Borussija Dortmund dočekala je Augsburg i viđeno je sedam golova od čega su neki bili prave majstorije.

No, da krenemo redom.

Domaći su poveli u 29. minuti golom Bellinghama nakon asistencije Adeyemija, ali gosti se vraćaju u meč u 40. minuti, precizan je bio Maier.

U finišu prvog poluvremena ludilo. Prvo je Schlotterbeck doveo Dortmund u vodstvo od 2:1, a tri minute kasnije naš Ermedin Demirović rutinski pogađa mrežu domaćih za 2:2 i rezultat prvg poluvremena.

U nastavku totalan uragan na terenu.

Oglasi

U 75. minut Bynoe-Gittens postiže gol za vodstvo Borussije od 3:2, ali gosti se ponovo vraćaju u meč.

U 77. minuti Čolina je natrčao na jednu odbijenu loptu i pogodio za 3:3 i to u svom debiju u Budnesligi u prvom kontaktu s loptom naon ulaska u igru.

Ali ludnica nije stala. Minut nakon gola Čoline, Reyna postiže maestralan pogodak za 4:3 i četvrto vodstvo Dortmunda u ovoj utakmici.

Susret je obilježio i ulazak Hallera u 62. minuti.

Napadač Borussije je zamijenio Moukokoa i tako upisao prve minute nakon što se oporavio, poznato je da je imao rak testisa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon gola Reyne još nekoliko prilika pred oba gola, a najbolju za goste imao je naš Ermedin Demirović u 89. minuti, ali iz dobre pozicije šutirao je visoko preko gola.

Ostalo je do kraja 4:3 za Borussiju u utakmici koja će se dugo pamtiti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
I mašio 2 zicera mamu mu ****m za ono na kraju, ne možeš ni X skinuti k' čojk. Ni za kurca igrač.
0 4
Ajax11
Ja , ali i šta je fulio ….
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi