Prometno u Fenerbahceu: Sprema se i neočekivan odlazak
FOTO: EPA

Iskazao nezadovoljstvo

Prometno u Fenerbahceu: Sprema se i neočekivan odlazak

Haris Zilić

Prometno je u Fenerbahceu. Došao je iskusni Leonardo Bonucci, očekuje se dolazak i bh. reprezentativca Radeta Krunića, ali u Istanbulu će biti i odlaznih transfera.

Prema pisanjima pojedinih turskih medija na izlaznim vratima Fenerbahcea je 26-godišnji Emre Mor. Pomenuti fudbaler je u Fener stigao iz Karagumruka u julu 2022. godine i iza sebe ima pristojnu sezonu u dresu Fenera.

Međutim u tekućoj sezoni odigrao je svega četiri utakmice u svim takmičenjima i nezadovoljstvo je kulminiralo.

Mor ćeli da napusti fenerbahce, a nejgov agent će danas na sastanak sa čelnicima kluba.

Za Mora ima ponuda iz Njemačke, ali i Francuske tako da bi vrlo izvjesno mogao napustiti Istanbul ove zime.

Oglasi

Inače, Mor je i reprezentativac Turske za koju je skupio 15 nastupa i postigao jedan pogodak.

Nosio je i dres omladinskih selekcija Danske, ali kada je stigla U21 reprezentacija odlučio je da nastupa za Tursku.

Iza sebe ima vlro zanimljivu karijeru. Prije pomeutog Karagumruka nosio je dres Celte iz Viga. Karijeru je počeo u Lyngbyu, zatim je igrao za Nordsjaelland, Borussiu Dortmund, Glaatasaray, Olympiacos.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Klubovi koji žele Mora su Lens, Rennes, Darmstadt, ali vidjet ćemo šta će se desiti nakon sastanka sa Upravom Fenerbahce.

Emre Mor sa istanbulskim velikanom ima ugovor do ljeta 2025. godine i sigurno je da će i Fener gledati da što bolje zaradi na eventualnom transferu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije