Kultni Wembley, pobjeda Brazila i na sceni 17-godišnje čudo od djeteta
Endrick Felipe Moreira na Wemleyju postigao prvijenac za Brazil.

Endrick srušio Englesku

Kultni Wembley, pobjeda Brazila i na sceni 17-godišnje čudo od djeteta

Eldar Ganibegović

U ovom reprezentativnom prozoru igra se nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica, a jednu takvu večeras smo pratili na Wembleyju između Engleske i Brazila.

Večeras je fudbalska reprezentacija Brazila minimalnim rezultatom 1:0 slavila protiv Engleske na Wembleyju u prijateljskoj utakmici.

Pogodak vrijedan pobjede za Karioke postigao je 17-godišnji Endrick u 80. minuti, devet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Rodryga.

Ako smo u prvom poluvremenu gledali nešto, to su bila traženja penala. Vinicius Junior je padao na jednoj, a Declan Rice na drugoj strani.

Igrala se 35. minuta kada je Lucas Paqueta imao dobru šansu, ali je pogodio samo stativu gola Engleske.

Dečko koji će uskoro preći u Real Madrid, 17-godišnji Endrick, ušao je u 71. minuti, a devet minuta kasnije je postigao pogodak za 1:0 i pobjedu Brazila. Ujedno je to bio i prvijenac mladog Endricka za Selecao. 

Oglasi

Ovome dodajmo da su ovo Brazilu pripreme za Copa Americu, a Engleskoj za EURO. Englesku za tri dana očekuje prijateljski duel s Belgijom koja je danas 0:0 remizirala s Irskom, a u junu Gordi Albion igra protiv Bosne i Hercegovine i Islanda.  

Protivnik Brazila za tri dana će biti Španija u Madridu, dok će u junu u još dva prijateljska meča snage odmjeriti s Meksikom i SAD-om.

Remi Švicarske i Danske

Danska i Švicarska se također pripremaju za EURO. Večeras su u prijateljskoj utakmici odigrali bez pogodaka.

Za tri dana će Danska igrati prijateljski meč protiv svojih Farskih Otoka, dok će u junu igrati protiv dvije skandinavske selekcije, Švedske i Norveške.

Naredni protivnik Švicarske je Irska (za tri dana), a u junu su dogovorene provjere protiv Estonije i Austrije, tik pred početak EURO-a.

Prijateljske utakmice:

Brazil - Engleska 0:1
Danska - Švicarska 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi