Southgate konačno progovorio i otkrio da li preuzima Manchester United

Trenutni selektor Engleske

Southgate konačno progovorio i otkrio da li preuzima Manchester United

E. Oštraković

Selektor Engleske Gareth Southgate sve više i više se u posljednje vrijeme dovodi u kontekst kao novi trener Manchester Uniteda i očekuje se da upravo on preuzme ekipu od Ten Haga naredne sezone.

Ranije ove sedmice engleski mediji prenijeli su informacije da je Sir Jim Racliffe odlučio da želi Southgatea kao novog trenera na Old Traffordu i da će uraditi sve da ga dovede.

Southgate ima ugovor kao selektor Enlgeske do decembra, a obzirom da radi jako dobar posao samo je pitanje trenutka kada će mu biti ponuđeno produženje ugovora.

Ipak, Ratcliffe je impresioniran poslom koji Southgate obavlja kao selektor Engleske i nada se da će uspjeti nagovoriti ovog sjajnog trenera da preuzme Manchester United.

Navodno bi moglo koštati čak 800 hiljada funti prvog čovjeka Manchester Uniteda eventualno dovođenje Southgatea jer bi morao raskinuti ugovor prije vremena sa Engleskim savezom.

Oglasi

Konačno se oko svega odlučio oglasiti i sjajni trener koji je kako stvari stoje stavio "tačku na i" oko preuzimanja Manchester Uniteda.

"Postoje dvije stvari, barem kada je riječ o mojoj tački gledišta. Jedna je da sam ja selektor Engleske i imam jedan posao, a to je da osvojim Evropsko prvenstvo.

Druga stvar je ta da Manchester United ima trenera i mislim da nije pošteno govoriti o ovakvim stvarima jer neko tu radi. Ne želim da se zamaram takvim stvarima", rekao je Southgate.

Tako je jasno Southgate rekao da do kraja Evropskog prvenstva razmišlja samo o načinu na koji bi mogao biti prvi u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači i da bi eventualno Manchester United morao čekati kraj EURO-a, te da bi tada mogli pokušati da ga dovedu.

Da li će Southgate na kraju odlučiti da se oproba na klupi Manchester Uniteda ili će ostati selektor Engleske? Odgovor na to dobit ćemo nakon Evropskog prvenstva.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi