Endrick je na Wembleyju odao počast legendi i svom idolu: "I on je ovdje igrao..."

Dečko koji je sve oduševio

Endrick je na Wembleyju odao počast legendi i svom idolu: "I on je ovdje igrao..."

Edmir Škorić

Brazilski wonderkid Endrick (17) bio je strijelac jedinog gola u prijateljskom meču Engleske i Brazila (1:0) koji je sinoć odigran na kultnom stadionu Wembley u Londonu.

Endrick je ispisao historiju pošto je postao najmlađi strijelac na Wembleyju, a ujedno i najmlađi igrač koji je postigao gol za Brazil, nadmašivši time i velikog Ronalda koji je od 1994. godine držao taj rekord.

Mogao je Endrick kao rezervista dati i dva gola, ali je Pickford uspio da mu odbrani udarac u sudijskoj nadoknadi. Ovaj 17-godišnjak je već sada pokazao da nije slučajno postao igrač Real Madrida, u koji na ljeto stiže iz Palmeirasa.

Real je još ranije osigurao njegov dolazak, iako Palmeiras želi da ga zadrži na posudbi barem do kraja godine, no čini se da na to Kraljevi neće pristati.

Nakon utakmice, očito emotivni tinejdžer objasnio je brazilskim medijima šta mu je taj trenutak značio i odao je otmjenu počast legendarnom igraču Manchester Uniteda Sir Bobbyju Charltonu koji je preminuo u oktobru prošle godine.

Oglasi

"Tipu koji je ovdje idol je Bobby Charlton, igra na stadionu na kojem je Bobby igrao, zabija na dan kada je Ronaldo debitovao.To su vrlo važne uspomene za mene", rekao je Endrick, dodavši:

"Razmišljao sam samo o tome (golu), nisam više mogao razmišljati o utakmici, čak me malo i boljelo. To je jedinstvena uspomena. Moja porodica je ovdje, moja djevojka, moji menadžeri. Nisam neki plačljivac, suzdržavam se, ali to je nešto jedinstveno i jako sam sretan".

U jednom od ranijih intervjua, Endrick je otkrio da mu je idol Cristiano Ronaldo uz čije igre je uživao gledajući mečeve Real Madrida na TV-u i tako je i dobio želju da jednog dana zaigra za slavni španski tim i ta će mu se želja ubrzo ostvariti.

Inače, on je sinoć imao priliku da se upozna sa još jednom novom zvijezdom Reala, Judeom Bellinghemom, a viđen je kako ugodno čavrlja sa reprezentativcem Engleske nakon utakmice, dok su im društvo pravile i druge dvije zvijezde Reala, Brazilci Vinicius i Rodrygo.

Subotnja večer također je bila posebna noć za jednu od Unitedovih zvijezda u usponu. Kobbie Mainoo zamijenio je Conora Gallaghera iz Chelseaja na 15 minuta do kraja te je tako debitovao za reprezentaciju, a nada se da će u utorak igrati kao starter protiv Belgije, no to će ipak biti odluka Garetha Southgatea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi