Endrick uskoro debituje na Bernabeuu, ali ne u dresu Real Madrida!
Endrick će po prvi put zaigrati na Bernabeuu, ali u dresu Brazila.

Brazil gostuje u Madridu

Endrick uskoro debituje na Bernabeuu, ali ne u dresu Real Madrida!

E. Ganibegović

Brazilac Endrick će kada napuni 18 godina pojačati Real Madrid. No, prije toga će debitovati na Bernabeuu u dresu drugog tima.

Endrick Felipe Moreira de Sousa će na ljeto postati novi fudbaler Real Madrida. U redove Kraljeva doći će iz Palmeirasa.

To je poznato već otprilike godinu dana. Transfer je ozvaničen, a brazilski napadač tako će se Realu pridružiti kada napuni 18 godina (21. jula).

Španija - Brazil 

Međutim, još prije toga po prvi put će zaigrati u na Santiago Bernabeu stadionu, domu 14-strukog prvaka Evrope.

Naime, Dorival Junior ga je pozvao za utakmice reprezentacije Brazila krajem marta mjeseca.

Brazil će gostovati upravo na Bernabeuu u prijateljskoj utakmici protiv Španije, a biti će to prva prilika za Endricka da igra na ovom stadionu.

Oglasi

Ta utakmica je na rasporedu 26. marta, a tri dana prije toga Brazil će igrati i protiv reprezentacije Engleske, također prijateljski meč.

Endrick je do sada upisao dva nastupa za A selekciju Brazila i sada se nada trećem i četvrtom, te još uvijek čeka prvijenac.

Do sada je u seniorskoj karijeri Endrick na 78 nastupa postigao 27 pogodaka. Dodao je tome i dvije asistencije.

Već vrijedi 45 miliona eura, a prvi je igrač nakon legendarnog Ronalda koji je maloljetan pozvan u A selekciju Brazila.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi