Otac najvećeg talenta na svijetu potvrdio: Stigla je prva zvanična ponuda i nije od Real Madrida

Na veliko iznenađenje svih

Otac najvećeg talenta na svijetu potvrdio: Stigla je prva zvanična ponuda i nije od Real Madrida

Esmer Oštraković

Šesnaestogodišnjak koji je zaludio nogometni svijet, konačno je dobio prvu zvaničnu ponudu, ali ne od kluba od koje se očekivalo da će se to desiti. Naravno radi se o Endricku koji je pravo čudo od djeteta, a očekivalo se da će ponudu za njega poslati Real Madrid.

Ponuda je stigla od jednog od najbogatijih klubova na svijetu i koji može sebi dopustiti da šalje jako visoke ponude, a naravno riječ je o Paris Saint-Germainu.

Vlasnici ovog kluba već su mnogo puta godinama unazad pokazali da imaju mnogo novca, te da mogu platiti velike nogometne zvijezde.

Ovaj put ne žele izgrađenog nogometaša, nego nekog ko je u Brazilu privukao veću pažnju nego svojevremenu Neymar.

Radi se naravno o Endricku, koji je zaludio cijeli nogometni svijet iako ima samo šesnaest godina. Za njegov potpis je tako kenula velika bitka najvećih klubova.

Specijalista za transfer, Fabrizio Romano, prenio je informaciju da je Endrickov otac, Douglas, izjavio kako je PSG prvi klub sa zvaničnom ponudom.

Oglasi

"PSG je jedini klub koji je započeo zvanične pregovore sa Palmeirasom, tako stvari trenutno stoje. Mnogi klubovi su zainteresovani u raznim državama, ali jedini PSG je napravio konkretan korak", rekao je Douglas.

Glavni protukandidat za dovođenje Endricka PSG-u trebao bi biti Real Madrid, ali oni još uvijek nisu poslali ponudu za ovog mladog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, cijelu situaciju motre i ostali velikani, a navodno je najveći interes uz PSG i Real Madrid pokazao jedan od klubova iz Engleske, a inostrani mediji nagađaju da se radi o Chelseaju.

Na kraju ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu jer je Endrick još uvijek maloljetan, te naredne dvije godine ne može otići u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi