Perez dobio slučaj protiv španskog tabloida, a onda ih je ponizio do kraja

Tražio odštetu od jednog eura

Perez dobio slučaj protiv španskog tabloida, a onda ih je ponizio do kraja

E. Čaušević

Florentino Perez je objavio jučer da je dobio slučaj protiv španskog tabloida El Confidencial koji je trajao nekoliko mjeseci.

Perez je taj slučaj počeo prošl godine kada je El Confidencial objavio audio snimke njegovog razgovora s jednom osobom iz davne 2006. godine u kojem je predsjednik Real Madrida tada blatio zvijezde svog kluba.

On je 2006. godine napustio predsjedničku poziciju u Real Madridu i to mu je dosta teško palo, a potom se pojavio audio snimak na kojem se moglo čuti kako kritikuje igrače poput Raula i Ikera Casillasa.

Sav taj slučaj trajao je mjesecima, ali se nedavno ponovo pojavio u centru pažnje jer Perez nije odustajao od toga da na kraju skine ljagu sa svog imena.

Perez je smatrao da je ovaj tabloid prekršio zakon jer su objavili privatne snimke i nisu imali nikakve dozvole za to, a na kraju je sud u Madridu presudio u korist predsjednika Real Madrida.

Odlučeno je da El Confidencial nije imao pravo da objavi javno sve to o Perezu i na kraju je predsjednik Reala dobio ovaj slučaj i pravo da nakon toliko godina traži odštetu.

Međutim, ono što je sve šokiralo jeste Perezov potez da za odštetu od navedenog tabloida traži samo jedan euro što je mnoge ostavilo bez teksta.

Perez je poručio sudu da želi da odšteta iznosi jedan euro jer je na taj način htio da pokaže da mu nije uopšte stalo da uzima novac od medija, te da mu je jedini cilj da dokaže istinu i pokaže da nije bilo smisla objaviti takvu stvar nakon 16 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjedniku Real Madrida bitno je bilo jedino da dokaže da je u pravu i da mu nikakva odšteta nije bitna kako se govorilo kada je ovaj slučaj tek počeo.

Pored odštete navedeni tabloid će biti dužan da objavi izvinjenje Perezu zbog toga što su objavili privatni snimak, a za to nisu imali nikakvo pravo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Babo Perez. Jedini Ćaća fudbala sve ove godine.
8 3
Dragan_B
Laporta bi tražio 1 000 000 000 €
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi