Fudbalska krađa stoljeća: Neispričana priča o "stidljivom njemačkom snajperu"

Ispisao je historiju

Fudbalska krađa stoljeća: Neispričana priča o "stidljivom njemačkom snajperu"

A. Čaušević

Neki igrači ostaju skromni bez obzira na popularnost. 

Napadači su obično ti koji se najviše cijene u svijetu fudbala. Oni daju golove, donose pobjede i trofeje te u sjenu ostavljaju ostale saigrače.

Dugo godina, pa na neki nač i sada, u sjeni je i "stidljivi njemački snajper", možda i najbolji veznjak svoje generacije - Toni Kroos.

Prepoznatljiv po svojoj disciplini, smirnešću, preciznim pasovima, odličnom čitanju protivnički igre i pravovremenom pozicioniranju Kroos je već deceniju koplje iznad svih.

Miran, povućen, ponizan i skroman. Iako igra za najglamurozniji klub svijeta bježi od očiju javnosti te vodi porodičan život. Upravo zbog nevjerovatno nivoa profesionalizma može se smatrati kao idealnim izborom za fudbalskog uzora. 

Kroos je ušao u posljednju godinu ugovora sa Realom, a posljednjih dana iz Španije stižu vijesti i o mogućem penzionisanju na kraju sezone i to sa 33 godine na plećima.

Oglasi

Toni Kroos on Twitter:

Njemački veznjak je u Real Madrid stigao 2014. godine i njegov dolazak se smatra krađom stoljeća s obzirom na dobijeni kvalitet i uloženi novac.

Kada je dogovarao produženje ugovora sa Bayernom tadašnji direktor Rummenigge mu je rekao: "Nećemo ti ponuditi više od 10 miliona eura godišnje jer nisi igrač svjetske klase."

Ponuđeno mu je manje od 10 miliona eura godišnje u novom ugovoru te bi zarađivao manje od Maria Gotzea, najveće zvijezde njemačkog fudbal u to vrijeme s obzirom na gol u finalu Svjetskog prvenstva.

Toni Kroos - Toni Kroos Photos - Toni Kroos Officially Unveiled at Real Madrid - Zimbio

Pep Guardiola dao je sve od sebe da ga zadrži, ali nije mogao puno učiniti zbog raskloa između kluba i igrača. Barceloni ga je dva puta nudio njegov agent kojeg je Luis Enrique oba puta odbio i odabrao Ivana Rakitića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je Florentino Perez kupio Jamesa, Tonija je tražio isključivo Carlo Ancelotti. Na predstavljanju Jamesa bilo je 45.000 fanova, dok se na Kroosovoj promociji pojavilo samo 8000.

Kroos je u međuvremenu postao jedan od najkonstantnijih igrača koji je osvojio sve moguće trofeje i sigurno će njegovim odlaskom u penziju fudbal izgubiti mnogo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Sjećam se kad je debitovao za Bayern. Žao mi je što je otišao iz tog kluba. Odličan igrač
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi