Igraju baraž za ulazak u treći rang, a na tribinama atmosfera kao da je utakmica Lige prvaka
FOTO: Twitter

Utakmica koja spušta zavjesu na sezonu

Igraju baraž za ulazak u treći rang, a na tribinama atmosfera kao da je utakmica Lige prvaka

H. Zilić

U mnogim evropskim ligama ostale su još utakmice play-offa za plasman u Evropu ili razigravanja za opstanak ili ulazak u određeni rang takmičenja.

U Njemačkoj su ostale još dvije utakmice, a u pitanju je baraž 4. lige.

U baražu 4. lige igraju Energie Cottbus i Unteraching, a pobjednik će izboriti plasman u treći rang njemačkog fudbala, popularnu "Dritu".

Da pojasnimo samo pravilnik. U njemačkom četvrtom rangu ima pet liga. Tri najbolje prvoplasirane ekipe idu direktno u Dritu, a proestale dvije igraju baraž.

U Dritu su se plasirali Ulm, Munster i Lubebcke, a Energie Cottbus i Unterhaching očekuje dvomeč.

Prva utakmica je večera su Cottbusu, a tribine stadiona Freundschaft ispunjene su do posljednjeg mjesta.

Oglasi

Na tribinama je preko 20.000 gledatelja i atmosfera više na liči na neku utakmicu Lige prvaka nego na baraž četvrtog ranga takmičenja.

Unterhaching je pvoeo sa 0:1 na samom startu utakmice što je malo pkvarilo veselje domaćim navijačima, ali domaćini su vrlo brzo poravnali na 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da ćemo večeras i u revanšu za vikend gledati sjajan fudbal kojim će se spustiti zavjesa na njemački fudbal za ovu sezonu.

Energie i Unteraching su sigurno poznati ljubiteljima njemačkog fudbala jer su početkom ovog stoljeća igrali i u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi