Veliki broj navijača čekao je igrače Engleske ispred hotela

Povijesna prilika za Engleze

Veliki broj navijača čekao je igrače Engleske ispred hotela

Edmir Škorić

Večeras od 21 sat igra se finale Evropskog prvenstva između Engleske i Italije.

Englezi jure na svom Wembleyju prvi trofej Evropskog prvenstva i ukupno drugi na velikim takmičenjima nakon 1966. godine i osvojenog Svjetskog prvenstva.

Gordi albion sprema se za ovu povijesnu utakmicu, a veliki broj navijača dočekao je autobus s igračima Engleske ispred hotela u Londonu.

Englezi su gubili na pet polufinala na velikim turnirima, ali sada su došli na korak od trofeja i navijači su svjesni da je ovo povijesna prilika. Očekuje se veliki broj engleskih navijača na Wembleyju.

"Mi smo u finalu i tu smo da ostvarimo pobjedu. Želimo donijeti taj trofej kući i pokloniti ga svima. Pripremamo se kao za svaku utakmicu, bez obzira na važnost treba nam konstantnost. Svi se raduju utakmici", kazao je Gareth Southgate u najavi utakmice.

"Porazi i turniri koji se nisu dobro završavali po nas su bili jako važni za ovaj tim. Tokom posljednje četiri godine probili smo mnogo barijera, prošli smo kroz puno izazova, različitih načina da dođemo do pobjede, preokreta, produžetaka ili penala. Odlučnost i iskustvo dobro su pripremili naš tim za ovaj meč", dodao je on.

Do sada su se dvije fudbalske velesile nekoliko puta sastale na velikim takmičenjima, a uspješniji su bili Italijani koji su slavili na SP 2014 sa 2:1, dok su u četvftfinalu Eura 2012. prošli boljim izvođenjem penala.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Očekuje se da Engleska večeras zaigra u ovom sastavu: Engleska: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi